Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kokosowo-ananasowa pokusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kleopatra" data-source="post: 497421" data-attributes="member: 1759"><p>CIASTO:</p><p>-2 szklanki mąki krupczatki</p><p>-15-20 dag margaryny</p><p>-2 żółtka</p><p>-2/3 szklanki cukru pudru</p><p>-5 dag wiórek kokosowych</p><p></p><p>WARSTWA BUDYNIOWA:</p><p>-1 budyń waniliowy</p><p>-niecałe 0,5 litra mleka</p><p>-1 puszka ananasa</p><p></p><p>WARSTWA ŚMIETANOWA:</p><p>-0,5 litra śmietany kremówki</p><p>-2x śmietan-fix</p><p>-2 łyżki cukru pudru</p><p></p><p>CIASTO:</p><p>Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem aż zaczną przypominać kaszę, a następnie szybko zagnieść ręką. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez conajmniej 30 minut. Następnie wylepić nim formę o wymiarach 40x10 cm i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut.</p><p></p><p>WARSTWA BUDYNIOWA:</p><p>Połowę ananasów w puszki posiekać w kostkę. </p><p>Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając troszeczkę mniej mleka. Jeszcze gorący wymieszać z ananasami i wyłożyć na podpieczony spód. Piec kolejne 20-25 minut w tej samej temperaturze.</p><p></p><p>WARSTWA ŚMIETANOWA:</p><p>Pozostałe ananasy zmiksować lub pokroić w bardzo,bardzo,bardzo drobna kostkę.</p><p>Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami. Dosłodzić do smaku i dodać zmiksowane/posiekane ananasy. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto i dowolnie udekorować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kleopatra, post: 497421, member: 1759"] CIASTO: -2 szklanki mąki krupczatki -15-20 dag margaryny -2 żółtka -2/3 szklanki cukru pudru -5 dag wiórek kokosowych WARSTWA BUDYNIOWA: -1 budyń waniliowy -niecałe 0,5 litra mleka -1 puszka ananasa WARSTWA ŚMIETANOWA: -0,5 litra śmietany kremówki -2x śmietan-fix -2 łyżki cukru pudru CIASTO: Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem aż zaczną przypominać kaszę, a następnie szybko zagnieść ręką. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez conajmniej 30 minut. Następnie wylepić nim formę o wymiarach 40x10 cm i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. WARSTWA BUDYNIOWA: Połowę ananasów w puszki posiekać w kostkę. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając troszeczkę mniej mleka. Jeszcze gorący wymieszać z ananasami i wyłożyć na podpieczony spód. Piec kolejne 20-25 minut w tej samej temperaturze. WARSTWA ŚMIETANOWA: Pozostałe ananasy zmiksować lub pokroić w bardzo,bardzo,bardzo drobna kostkę. Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami. Dosłodzić do smaku i dodać zmiksowane/posiekane ananasy. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto i dowolnie udekorować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kokosowo-ananasowa pokusa
Top
Bottom