Co do kolaczykow, oto i przepis:
28 dag maki
14 dag margaryny
6 dag cukru pudru
3 zoltka
Z tego zagniesc ciasto, rozwalkowac i wybijac foremkami. Ja zawsze uzywam foremki w ksztalcie lezki bo kolaczyki sa wtedy nie zaduze i bardzo ladnie wygladaja. Kazde wybite ciasteczko posmarowac marmolada, na to polozyc kawalek orzecha wloskiego(musi byc tyle marmolady zeby orzeszek nie odpadl, ale tez nie za duzo). Na to nalozyc mase i upiec.
Masa:
3 bialka ubic z 10 dag cukru pudru do tego wmieszac delikatnie 12 dag zmielonych orzechow.

28 dag maki
14 dag margaryny
6 dag cukru pudru
3 zoltka
Z tego zagniesc ciasto, rozwalkowac i wybijac foremkami. Ja zawsze uzywam foremki w ksztalcie lezki bo kolaczyki sa wtedy nie zaduze i bardzo ladnie wygladaja. Kazde wybite ciasteczko posmarowac marmolada, na to polozyc kawalek orzecha wloskiego(musi byc tyle marmolady zeby orzeszek nie odpadl, ale tez nie za duzo). Na to nalozyc mase i upiec.
Masa:
3 bialka ubic z 10 dag cukru pudru do tego wmieszac delikatnie 12 dag zmielonych orzechow.
