Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
KOLAKAKOR
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 633722" data-attributes="member: 3627"><p>Pieke je co roku jako jedne z 7-miu rodzajow ciastek swiatecznych:</p><p></p><p>20 dkg masla</p><p>20 dkg cukru(moze byc brazowy)</p><p>1 lyzka syropu(golden sirup?)</p><p>1 lyzeczka sody</p><p>2 lyzeczki cukru wan.</p><p>30 dkg maki</p><p></p><p>Zmixowac miekkie maslo z cukrem.Dodac syrop i reszte skladnikow.Wymieszac mixerem lub recznie.Dokladnie.Ciasto podzielic na 4 czesci,zrolowac kazda na cienka kielbaske o dlugosci brytfanny,wylozyc na papier do pieczenia,splaszczyc dosyc mocno.Posmarowac mlekiem albo bialkiem.Rozgrzac piec.Piec ok.15 min. w 175 C.Wyciagnac dobrze rumiane i od razu pokroic w ukosne paseczki.Cieple sa b. kruchutkie,jak ostygna-troche twardnieja z wierzchu.Jak sie uda to mozna je przechowywac w szczelnych pudelkach nawet do wiosny.</p><p></p><p>[ATTACH=full]20588[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]20589[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]20590[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]20591[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]20592[/ATTACH]</p><p></p><p>W smaku sa jak nazwa wskazuje -karmelowe-baaaardzo dooooobre.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 633722, member: 3627"] Pieke je co roku jako jedne z 7-miu rodzajow ciastek swiatecznych: 20 dkg masla 20 dkg cukru(moze byc brazowy) 1 lyzka syropu(golden sirup?) 1 lyzeczka sody 2 lyzeczki cukru wan. 30 dkg maki Zmixowac miekkie maslo z cukrem.Dodac syrop i reszte skladnikow.Wymieszac mixerem lub recznie.Dokladnie.Ciasto podzielic na 4 czesci,zrolowac kazda na cienka kielbaske o dlugosci brytfanny,wylozyc na papier do pieczenia,splaszczyc dosyc mocno.Posmarowac mlekiem albo bialkiem.Rozgrzac piec.Piec ok.15 min. w 175 C.Wyciagnac dobrze rumiane i od razu pokroic w ukosne paseczki.Cieple sa b. kruchutkie,jak ostygna-troche twardnieja z wierzchu.Jak sie uda to mozna je przechowywac w szczelnych pudelkach nawet do wiosny. [ATTACH=full]20588[/ATTACH] [ATTACH=full]20589[/ATTACH] [ATTACH=full]20590[/ATTACH] [ATTACH=full]20591[/ATTACH] [ATTACH=full]20592[/ATTACH] W smaku sa jak nazwa wskazuje -karmelowe-baaaardzo dooooobre. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
KOLAKAKOR
Top
Bottom