Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kolbaszos zölbableves - Węgierska zupa z fasolką szparagową i kiełbasą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1460495" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Węgierska zupa z fasolką szparagową i kiełbasą - Kolbaszos zölbableves</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]84860[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g fasolki szparagowej</p><p>400 g marchewki</p><p>200 g piertuszki</p><p>300 g ziemniaków</p><p>300 g węgierskiej kiełbasy paprykowanej</p><p>1,5 l bulionu warzywnego</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>1 cebula</p><p>2 łyżki smalcu</p><p>2 łyżki słodkiej papryki w proszku</p><p>sól i pieprz</p><p>kwaśna śmietana i posiekana pietruszka</p><p></p><p>1. Kiełbasę pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę, cebulę, marchewkę i pietruszkę w półplasterki. Fasolę pokroić w 3 cm kawałki.</p><p>2. Na rozgrzanym smalcu zeszklić cebulę. Dodań kiełbasę i podsmażyć. Dodać warzywa i smażyć ok 5 minut. Następnie wrzucić posiekany czosnek oraz paprykę. Wszystko wymieszać i zalać bulionem. Dusić przez 10 - 15 minut aż warzywa zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.</p><p>3 Podawać z kleksem śmietany i posiekaną pietruszką.</p><p></p><p>Ps. Przepis pochodzi z : <a href="http://www.facetnatalerzu.pl/2013/08/wegierska-zupa-z-fasolka-szparagowa-i-kielbasa.html" target="_blank">http://www.facetnatalerzu.pl/2013/08/wegie...i-kielbasa.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1460495, member: 140"] [SIZE=14][B]Węgierska zupa z fasolką szparagową i kiełbasą - Kolbaszos zölbableves[/B][/SIZE] [ATTACH=full]84860[/ATTACH] 500 g fasolki szparagowej 400 g marchewki 200 g piertuszki 300 g ziemniaków 300 g węgierskiej kiełbasy paprykowanej 1,5 l bulionu warzywnego 4 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki smalcu 2 łyżki słodkiej papryki w proszku sól i pieprz kwaśna śmietana i posiekana pietruszka 1. Kiełbasę pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę, cebulę, marchewkę i pietruszkę w półplasterki. Fasolę pokroić w 3 cm kawałki. 2. Na rozgrzanym smalcu zeszklić cebulę. Dodań kiełbasę i podsmażyć. Dodać warzywa i smażyć ok 5 minut. Następnie wrzucić posiekany czosnek oraz paprykę. Wszystko wymieszać i zalać bulionem. Dusić przez 10 - 15 minut aż warzywa zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. 3 Podawać z kleksem śmietany i posiekaną pietruszką. Ps. Przepis pochodzi z : [URL="http://www.facetnatalerzu.pl/2013/08/wegierska-zupa-z-fasolka-szparagowa-i-kielbasa.html"]http://www.facetnatalerzu.pl/2013/08/wegie...i-kielbasa.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kolbaszos zölbableves - Węgierska zupa z fasolką szparagową i kiełbasą
Top
Bottom