Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kolorowa chrupiaca sałatka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniutka" data-source="post: 1753067" data-attributes="member: 9091"><p>Sycąca i smaczna sałatka, na którą natknęłam się u Dr. Vegan <a href="https://drveganblog.com/crispy-quinoa-salad-with-roasted-veggies/" target="_blank">https://drveganblog.com/crispy-quinoa-salad-with-roasted-veggies/</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p>- bakłażan pokrojony w kostke</p><p>- 2 papryki pokrojone w paski</p><p>- szklanka pomidorków koktajlowych</p><p>- glowka czosnku</p><p>- oliwa, sól, pieprz</p><p>Warzywa polozyc na blaszce lub w naczyniu zaroodpornym, polac oliwa, dodac sol i pieprz i upiec w 200*C przez ok. 30-40 min, az pomidorki popekaja i baklazan bedzie miekki.</p><p></p><p>- pol szklanki komosy ryzowej (potrzeba 1 szkl ugotowanej)</p><p>- 3/4 szklanki soczewicy (potrzeba 1 szkl ugotowanej)</p><p>Komose ugotowac, soczewice rowniez. Wylozyc na blache, skropic oliwa i podpiec w piekarnku az beda chrupiace (170*C, 20-25 min)</p><p></p><p>Sos:</p><p>- 3 papryki pieczone ze sloika (ja uzylam ajwaru)</p><p>- pol szklanki orzechow nerkowca</p><p>- 4 pomidory suszone</p><p>- upieczona glowka czosnku (ta wspomniana wyzej)</p><p>- sol, pieprz, sok z cytryny</p><p>Wszystko zmiksowac w blenderze.</p><p></p><p>Dodatki:</p><p>- cos zielonego: rukola albo szpinak</p><p>- cienko pokrojona czerwona cebula</p><p>- feta lub tofu (u mnie bez)</p><p></p><p>Baklazana, papryke, komose, soczewcie, cebule i rukole wymieszac w misce. Sos po zmiksowaniu wylozyc na duzy talerz i na sos wylozyc wymieszane warzywa, dodac pomidorki. Mozna posypac feta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniutka, post: 1753067, member: 9091"] Sycąca i smaczna sałatka, na którą natknęłam się u Dr. Vegan [URL]https://drveganblog.com/crispy-quinoa-salad-with-roasted-veggies/[/URL] Składniki: - bakłażan pokrojony w kostke - 2 papryki pokrojone w paski - szklanka pomidorków koktajlowych - glowka czosnku - oliwa, sól, pieprz Warzywa polozyc na blaszce lub w naczyniu zaroodpornym, polac oliwa, dodac sol i pieprz i upiec w 200*C przez ok. 30-40 min, az pomidorki popekaja i baklazan bedzie miekki. - pol szklanki komosy ryzowej (potrzeba 1 szkl ugotowanej) - 3/4 szklanki soczewicy (potrzeba 1 szkl ugotowanej) Komose ugotowac, soczewice rowniez. Wylozyc na blache, skropic oliwa i podpiec w piekarnku az beda chrupiace (170*C, 20-25 min) Sos: - 3 papryki pieczone ze sloika (ja uzylam ajwaru) - pol szklanki orzechow nerkowca - 4 pomidory suszone - upieczona glowka czosnku (ta wspomniana wyzej) - sol, pieprz, sok z cytryny Wszystko zmiksowac w blenderze. Dodatki: - cos zielonego: rukola albo szpinak - cienko pokrojona czerwona cebula - feta lub tofu (u mnie bez) Baklazana, papryke, komose, soczewcie, cebule i rukole wymieszac w misce. Sos po zmiksowaniu wylozyc na duzy talerz i na sos wylozyc wymieszane warzywa, dodac pomidorki. Mozna posypac feta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kolorowa chrupiaca sałatka
Top
Bottom