Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kolorowa surówka z kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Misha" data-source="post: 459959" data-attributes="member: 3329"><p>Składniki <ul> <li data-xf-list-type="ul">biała kapusta ok. 1/4 główki średniej, lub 1/2-małej</li> <li data-xf-list-type="ul">jabłko - 1 duże</li> <li data-xf-list-type="ul">sok z żurawin lub czerwonych porzeczek ok 1/2 szklanki</li> <li data-xf-list-type="ul">olej - 1 łyżka</li> <li data-xf-list-type="ul">papryka łagodna - 1/2 łyżeczki</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, cukier</li> <li data-xf-list-type="ul">sok z cytryny</li> </ul><p>Przygotowanie:</p><p></p><p>Kapustę oczyścić, umyć i poszatkować, lekko posolić, polać sokiem z żurawin. Jabłko obrać zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Przyprawić olejem, cukrem (ew.solą) i papryką</p><p></p><p>Ja daję sok z czarnej porzeczki, wlewam stopniowo i mieszam rękoma. Staram się wyczuć tą granicę miedzy &quot;objęciem&quot; przez sok całeJ kapusty a przeciekaniem przez nią. Jeżeli jest za duzo soku, kapusta moze byc za słodka i ociekająca sokiem. Wiem, że to kwestia gustu, ale już nie doprawiam cukrem i solą, tylko papryką.</p><p></p><p>Polecam do obiadu. </p><p></p><p>Kolory swoje surówka zawdzięcza temu, iż nie wszystkie części liścia zabarwiają się od soku na czerwono i pozostają zielone, po za tym dochodzi jabłko, które akurat chłonie kolor</p><p></p><p>[ATTACH=full]6679[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Misha, post: 459959, member: 3329"] Składniki[LIST][*]biała kapusta ok. 1/4 główki średniej, lub 1/2-małej [*]jabłko - 1 duże [*]sok z żurawin lub czerwonych porzeczek ok 1/2 szklanki [*]olej - 1 łyżka [*]papryka łagodna - 1/2 łyżeczki [*]sól, cukier [*]sok z cytryny [/LIST] Przygotowanie: Kapustę oczyścić, umyć i poszatkować, lekko posolić, polać sokiem z żurawin. Jabłko obrać zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Przyprawić olejem, cukrem (ew.solą) i papryką Ja daję sok z czarnej porzeczki, wlewam stopniowo i mieszam rękoma. Staram się wyczuć tą granicę miedzy "objęciem" przez sok całeJ kapusty a przeciekaniem przez nią. Jeżeli jest za duzo soku, kapusta moze byc za słodka i ociekająca sokiem. Wiem, że to kwestia gustu, ale już nie doprawiam cukrem i solą, tylko papryką. Polecam do obiadu. Kolory swoje surówka zawdzięcza temu, iż nie wszystkie części liścia zabarwiają się od soku na czerwono i pozostają zielone, po za tym dochodzi jabłko, które akurat chłonie kolor [ATTACH=full]6679[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kolorowa surówka z kapusty
Top
Bottom