- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kolorowe warzywa z sosem 1000 Wysp
Ugotować w wodzie z dodatkiem szczypty soli i cukru lub na parze pokrojone:
- różyczki brokuła
- kostki lub plastry marchewki
- paski czerwonej papryki
- fasolkę szparagową
- kukurydzę
Kiedy warzywa się gotują, przygotować sos:
SOS: kubeczek śmietany 22%, (200g) (lub ewentualnie jogurt naturalny... ale wyjdzie mniej gęsty sos)
2 łyżki oleju sojowego,
2 łyżeczki octu,
pół łyżeczki cukru,
1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy),
pół łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej).
Wymieszać. Odstawić na 15 min.
Warzywa odcedzić, lekko przestudzić.
Polać Sosem 1000 Wysp.
Obłędne

Ugotować w wodzie z dodatkiem szczypty soli i cukru lub na parze pokrojone:
- różyczki brokuła
- kostki lub plastry marchewki
- paski czerwonej papryki
- fasolkę szparagową
- kukurydzę
Kiedy warzywa się gotują, przygotować sos:
SOS: kubeczek śmietany 22%, (200g) (lub ewentualnie jogurt naturalny... ale wyjdzie mniej gęsty sos)
2 łyżki oleju sojowego,
2 łyżeczki octu,
pół łyżeczki cukru,
1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy),
pół łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej).
Wymieszać. Odstawić na 15 min.
Warzywa odcedzić, lekko przestudzić.
Polać Sosem 1000 Wysp.
Obłędne

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: