Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura morelowa z miodem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 15474" data-attributes="member: 80"><p>Pachnie obłędnie, ma dobrze wyczuwalny posmak miodu. Dodatek cynamonu, szampana i cytryny też swoje robi.</p><p>ilość: 3 słoiki po 0,33l </p><p></p><p>1 kg pokrojonych w paski moreli </p><p>1/2 kg cukru brązowego (jasnego) </p><p>100g miodu </p><p>spirala skórki z 1/2 dużej cytryny </p><p>kawałki miąższu z 1/2 dużej cytryny ( bez albedo) </p><p>laska cynamonu </p><p>1/2 szkl. szampana (niekoniecznie)</p><p></p><p>Gotować wszystko razem aż zgęstnieje. Ja gotowałam jednego dnia przez 30 min i na drugi dzień jeszcze 30 min. Wyjąć skórkę cytrynową. Cynamon zostawić, będzie ozdobą jednego ze słoików. Przekładać gorącą konfiturę do wygotowanych słoików. Odwracać je do góry dnem i zawinąć w koc do ostygnięcia.</p><p>Można jeszcze dla bezpieczeństwa 10 min. pasteryzować słoiki.</p><p></p><p>Konfitura jest doskonała do pieczywa, ale jeszcze lepsza jako dodatek do mocnej czarnej herbaty (najlepiej z samowara). </p><p></p><p>Uwaga: słodyczy jej nie brakuje !</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 15474, member: 80"] Pachnie obłędnie, ma dobrze wyczuwalny posmak miodu. Dodatek cynamonu, szampana i cytryny też swoje robi. ilość: 3 słoiki po 0,33l 1 kg pokrojonych w paski moreli 1/2 kg cukru brązowego (jasnego) 100g miodu spirala skórki z 1/2 dużej cytryny kawałki miąższu z 1/2 dużej cytryny ( bez albedo) laska cynamonu 1/2 szkl. szampana (niekoniecznie) Gotować wszystko razem aż zgęstnieje. Ja gotowałam jednego dnia przez 30 min i na drugi dzień jeszcze 30 min. Wyjąć skórkę cytrynową. Cynamon zostawić, będzie ozdobą jednego ze słoików. Przekładać gorącą konfiturę do wygotowanych słoików. Odwracać je do góry dnem i zawinąć w koc do ostygnięcia. Można jeszcze dla bezpieczeństwa 10 min. pasteryzować słoiki. Konfitura jest doskonała do pieczywa, ale jeszcze lepsza jako dodatek do mocnej czarnej herbaty (najlepiej z samowara). Uwaga: słodyczy jej nie brakuje ! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura morelowa z miodem
Top
Bottom