Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Konfitura z cebuli a la bordelaise
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marga" data-source="post: 104231" data-attributes="member: 45"><p><span style="color: blue">Konfitura z cebuli a la bordelaise</span></p><p></p><p> </p><p> 1 kg obranych cebul</p><p> 400 g cukru trzcinowego</p><p> 200 ml wytrawnego bialego wina (najlepiej Bordeaux)</p><p> 100 ml octu winnego</p><p> 200 g rodzynek</p><p> sok z 2 cytryn</p><p> 3 gozdziki</p><p> sol</p><p></p><p>1. Cebule pokroic w drobna kostke. Wrzucic do duzego, glebokiego</p><p>rondla. Podlac sokiem z cytryny. Dodac cukier. Dusic na slabym ogniu,</p><p>czesto mieszajac.</p><p></p><p>2. Gdy masa cebulowa zacznie lekko brazowiec, dodac rodzynki i</p><p>gozdziki. Nastepnie podlac winem i octem winnym. Posolic do smaku i</p><p>dusic na slabym ogniu tak dlugo, az caly plyn wyparuje.</p><p></p><p>3. Ciepla konfiture napelniac do sloiczkow.</p><p></p><p>W Bordeaux konfiture z cebuli (confiture d´oignion) podaje sie glownie do foie gras.</p><p>Mozna ja tez serwowac do mies na zimno i wedliny. </p><p></p><p>Polecam</p><p></p><p>Marga</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marga, post: 104231, member: 45"] [COLOR=blue]Konfitura z cebuli a la bordelaise[/COLOR] 1 kg obranych cebul 400 g cukru trzcinowego 200 ml wytrawnego bialego wina (najlepiej Bordeaux) 100 ml octu winnego 200 g rodzynek sok z 2 cytryn 3 gozdziki sol 1. Cebule pokroic w drobna kostke. Wrzucic do duzego, glebokiego rondla. Podlac sokiem z cytryny. Dodac cukier. Dusic na slabym ogniu, czesto mieszajac. 2. Gdy masa cebulowa zacznie lekko brazowiec, dodac rodzynki i gozdziki. Nastepnie podlac winem i octem winnym. Posolic do smaku i dusic na slabym ogniu tak dlugo, az caly plyn wyparuje. 3. Ciepla konfiture napelniac do sloiczkow. W Bordeaux konfiture z cebuli (confiture d´oignion) podaje sie glownie do foie gras. Mozna ja tez serwowac do mies na zimno i wedliny. Polecam Marga [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Konfitura z cebuli a la bordelaise
Top
Bottom