Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z czerwonej cebuli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1088553" data-attributes="member: 2721"><p>Z zamiarem jej zrobienia nosiłam się od dawna. Wbrew nazwie, nie jest to słodka konfitura. Jej smak jest octowo-słodko-wytrawny, bardzo wyważony. Odpowiedni do mięs i pasztetów. Smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.</p><p>Przepis z książki Podróże kulinarne. Kuchnia Francuska.</p><p></p><p>[ATTACH=full]60916[/ATTACH]</p><p></p><p>2 cebule</p><p>2 łyżki masła</p><p>4 łyżki cukru</p><p>4 łyżki czerwonego wina</p><p>4 łyżki octu z czerwonego wina</p><p>sól i czarny pieprz - do smaku</p><p></p><p>Cebule obrać i pokroić drobno - ja pokroiłam na pół, znów na pół a potem w piórka.</p><p>W rondlu rozpuścić masło i smażyć na nim cebulę z cukrem, mieszając, ok. 10 min, aż stanie się miękka i szklista. Uważać, by się nie przypaliła.</p><p>dodać wino, ocet i dusić jeszcze ok. 10 min, aż odparuje i zgęstnieje. doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1088553, member: 2721"] Z zamiarem jej zrobienia nosiłam się od dawna. Wbrew nazwie, nie jest to słodka konfitura. Jej smak jest octowo-słodko-wytrawny, bardzo wyważony. Odpowiedni do mięs i pasztetów. Smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis z książki Podróże kulinarne. Kuchnia Francuska. [ATTACH=full]60916[/ATTACH] 2 cebule 2 łyżki masła 4 łyżki cukru 4 łyżki czerwonego wina 4 łyżki octu z czerwonego wina sól i czarny pieprz - do smaku Cebule obrać i pokroić drobno - ja pokroiłam na pół, znów na pół a potem w piórka. W rondlu rozpuścić masło i smażyć na nim cebulę z cukrem, mieszając, ok. 10 min, aż stanie się miękka i szklista. Uważać, by się nie przypaliła. dodać wino, ocet i dusić jeszcze ok. 10 min, aż odparuje i zgęstnieje. doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z czerwonej cebuli
Top
Bottom