Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z dyni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1027207" data-attributes="member: 5092"><p>Przepis mam z ksiażki M. Śleżańskiej &quot; Kucharz Polski&quot;, wyd. Poznań 1932 r. Konfitura jest przepyszna, jeśli ktoś lubi dynię , polubi też i tę konfiturę. Przepis prosty i łatwy , napewno się uda.</p><p></p><p>Niezbyt dojrzałą dynię obrać, pokroić w kostkę. Sparzyć ją wrzątkiem.</p><p>Na 1 kg obranej dyni wziąć 1,5 kg cukru</p><p>2 szkl wody</p><p>sok z całej cytryny</p><p>Smażyć tak długo, aż konfitura stanie się przezroczysta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1027207, member: 5092"] Przepis mam z ksiażki M. Śleżańskiej " Kucharz Polski", wyd. Poznań 1932 r. Konfitura jest przepyszna, jeśli ktoś lubi dynię , polubi też i tę konfiturę. Przepis prosty i łatwy , napewno się uda. Niezbyt dojrzałą dynię obrać, pokroić w kostkę. Sparzyć ją wrzątkiem. Na 1 kg obranej dyni wziąć 1,5 kg cukru 2 szkl wody sok z całej cytryny Smażyć tak długo, aż konfitura stanie się przezroczysta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z dyni
Top
Bottom