Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pigwy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1364621" data-attributes="member: 67"><p>Wygląda na to, że jest za dużo wody w stosunku do owoców i cukru. Dodanie soku z cytryny może podostrzyć smak, ale to nie rozwiąże problemu zbytniego rozrzedzenia. Radzę Ci odlać część soku i odparować, np.na patelni, a potem dodać do owoców i sprawdzić, czy gęstość jest już odpowiednia. Tego syropu w ogóle powinno być tyle, żeby owoce za bardzo nie wystawały ponad powierzchnię i przeważnie jest go ciut więcej niż mieści sie słoikach, choć nie upycham owoców ciasno, ale nigdy nie jest wodnisty. Po ostygnięciu ma tworzyć galaretke.</p><p>Co do aromatu, to sądzę, że jest to kwestia samych owoców, odmiany itp. na co już wpływu nie masz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1364621, member: 67"] Wygląda na to, że jest za dużo wody w stosunku do owoców i cukru. Dodanie soku z cytryny może podostrzyć smak, ale to nie rozwiąże problemu zbytniego rozrzedzenia. Radzę Ci odlać część soku i odparować, np.na patelni, a potem dodać do owoców i sprawdzić, czy gęstość jest już odpowiednia. Tego syropu w ogóle powinno być tyle, żeby owoce za bardzo nie wystawały ponad powierzchnię i przeważnie jest go ciut więcej niż mieści sie słoikach, choć nie upycham owoców ciasno, ale nigdy nie jest wodnisty. Po ostygnięciu ma tworzyć galaretke. Co do aromatu, to sądzę, że jest to kwestia samych owoców, odmiany itp. na co już wpływu nie masz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pigwy
Top
Bottom