Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pigwy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1667453" data-attributes="member: 67"><p>Tak. Wywar wlewasz do garnka z pokrojoną pigwą, dodajesz 1/5 cukru, na małym ogniu zagotowujesz do rozpuszczenia cukru i zostawiasz do ochłodzenia. Potem znów dodajesz kolejną porcję cukru, doprowadzasz do wrzenia i znów zostawiasz i tak do końca , aż zużyjesz cały cukier. Przerwy mogą być kilkugodzinne, lub dłużej, jak Ci pasuje. Jak robię to rano, to kolejna porcja wieczorem.</p><p>Mieszać delikatnie, żeby te z wierzchu też były zanurzone i aby nie pognieść owoców.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1667453, member: 67"] Tak. Wywar wlewasz do garnka z pokrojoną pigwą, dodajesz 1/5 cukru, na małym ogniu zagotowujesz do rozpuszczenia cukru i zostawiasz do ochłodzenia. Potem znów dodajesz kolejną porcję cukru, doprowadzasz do wrzenia i znów zostawiasz i tak do końca , aż zużyjesz cały cukier. Przerwy mogą być kilkugodzinne, lub dłużej, jak Ci pasuje. Jak robię to rano, to kolejna porcja wieczorem. Mieszać delikatnie, żeby te z wierzchu też były zanurzone i aby nie pognieść owoców. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pigwy
Top
Bottom