Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pomarańczy i cebuli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1604652" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis wypatrzyłam w kuchni włoskiej w Biblioteczce poradnika Domowego. Jak jeszcze ustaliłam, że autorką przepisu jest Tessa Capponi-Borawska, natychmiast zabrałam się do dzieła. W publikacji podano to jako przystawkę. Może być. Najpierw musimy jednak zgromadzić:</p><p></p><p> - 20 dkg cebuli </p><p> - 30 dkg pomarańczy</p><p> - suszona czerwona papryczka chilli</p><p> - 1/2 łyżeczki soli</p><p> - 17 dkg cukru</p><p> - 4 łyżki białego octu winnego</p><p></p><p>Cebulę obieramy i grubo siekamy, natomiast obrane pomarańcze kroimy na grube kawałki. Tak przygotowaną cebulę i pomarańcze wkładamy do garnka, dodając pokruszone chilli. Gotujemy 40 minut na małym ogniu, często mieszając. Następnie dodajemy sól, cukier oraz ocet i znów gotujemy, tym razem około godziny. Póżniej wkładamy do wyparzonego słoika, mocno zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Bardzo mi smakuje z białym pieczywem, bułkami, chałką - po posmarowaniu masłem i na to położoną konfiturą. Spróbujcie. Doskonałe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1604652, member: 10341"] Przepis wypatrzyłam w kuchni włoskiej w Biblioteczce poradnika Domowego. Jak jeszcze ustaliłam, że autorką przepisu jest Tessa Capponi-Borawska, natychmiast zabrałam się do dzieła. W publikacji podano to jako przystawkę. Może być. Najpierw musimy jednak zgromadzić: - 20 dkg cebuli - 30 dkg pomarańczy - suszona czerwona papryczka chilli - 1/2 łyżeczki soli - 17 dkg cukru - 4 łyżki białego octu winnego Cebulę obieramy i grubo siekamy, natomiast obrane pomarańcze kroimy na grube kawałki. Tak przygotowaną cebulę i pomarańcze wkładamy do garnka, dodając pokruszone chilli. Gotujemy 40 minut na małym ogniu, często mieszając. Następnie dodajemy sól, cukier oraz ocet i znów gotujemy, tym razem około godziny. Póżniej wkładamy do wyparzonego słoika, mocno zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Bardzo mi smakuje z białym pieczywem, bułkami, chałką - po posmarowaniu masłem i na to położoną konfiturą. Spróbujcie. Doskonałe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pomarańczy i cebuli
Top
Bottom