Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pomarańczy i cebuli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1605003" data-attributes="member: 1142"><p>Zrobilam wczoraj wieczorem. Dzis podjadalismy z pieczonym schabem i burgerami z fasoli. Moj maz jest zachwycony.</p><p>Pozmienialam nieco to i owo. Wzielam 800g cebuli czerwonej, ktora na mandolinie cienko w plasterki pociachalam, z dwoch pomaranczy krwistych obralam cienko skorke (zostawiajac albedo na owocu), te pokroilam w cieniutkie paseczki, sok z pomaranczy wycisnelam (ok 150ml).</p><p></p><p>W garnku rozgrzalam olej awokado, dodalam cebule, skorke pomaranczowa i sucha papryczke chilli (ktora wczesniej naklulam nozem w kilku miejscach) i smazylam na wolnym ogniu az cebulka zmiekla i stala sie szklista. Dodalam 100g miodu i 50g jasnego muscovado, 3/4 lyzeczki soli, 8 gozdzikow, 150ml soku z pomaranczy i 150ml octu z czerwonego wina. Smazylam az cala konfitura uzyskala odpowiedni smak, wyglad i zapach.</p><p></p><p>Seniorko, dziekuje za inspiracje. Polecam dodanie gozdzikow i skorki pomaranczowej. Naprawde pyszna z miesem. Jutro zjemy ja z serami - mam pare nabytych niedawno pysznosci.</p><p></p><p>Jutro zrobie zdjecie. edit: nie udalo mi sie zrobic zdjecia, niestety. Gdy wrocilam dod domu bylo juz prawie ciemno, moze jutro...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1605003, member: 1142"] Zrobilam wczoraj wieczorem. Dzis podjadalismy z pieczonym schabem i burgerami z fasoli. Moj maz jest zachwycony. Pozmienialam nieco to i owo. Wzielam 800g cebuli czerwonej, ktora na mandolinie cienko w plasterki pociachalam, z dwoch pomaranczy krwistych obralam cienko skorke (zostawiajac albedo na owocu), te pokroilam w cieniutkie paseczki, sok z pomaranczy wycisnelam (ok 150ml). W garnku rozgrzalam olej awokado, dodalam cebule, skorke pomaranczowa i sucha papryczke chilli (ktora wczesniej naklulam nozem w kilku miejscach) i smazylam na wolnym ogniu az cebulka zmiekla i stala sie szklista. Dodalam 100g miodu i 50g jasnego muscovado, 3/4 lyzeczki soli, 8 gozdzikow, 150ml soku z pomaranczy i 150ml octu z czerwonego wina. Smazylam az cala konfitura uzyskala odpowiedni smak, wyglad i zapach. Seniorko, dziekuje za inspiracje. Polecam dodanie gozdzikow i skorki pomaranczowej. Naprawde pyszna z miesem. Jutro zjemy ja z serami - mam pare nabytych niedawno pysznosci. Jutro zrobie zdjecie. edit: nie udalo mi sie zrobic zdjecia, niestety. Gdy wrocilam dod domu bylo juz prawie ciemno, moze jutro... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitura z pomarańczy i cebuli
Top
Bottom