Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitury z mango i wanilią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1611366" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitury z mango i wanilią </strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95147[/ATTACH]</p><p></p><p>9 szt mango ( ok 2,5 kg miąższu )</p><p>1.5 kg cukru</p><p>1,5 cytryny - skórka i sok</p><p>1 wanilia</p><p>3 cukry waniliowe</p><p>garść drobno posiekanej świeżej mięty</p><p></p><p>1.Z ośmiu owoców zdejmujemy skórkę i oddzielamy miąższ od pestki.</p><p>2.Do garnka wsypujemy cukier, cukier waniliowy, przeciętą wzdłuż wanilię, starką skórkę z cytryny, jej sok oraz mango. Gotujemy na wolnym ogniu ok 1,5 godziny.</p><p>3.Obieramy ostatnie mango i kroimy w kostkę (1,5 cm) i dodajemy do garnka. Dusimy jeszcze 30 minut. Na koniec dodajemy miętę.</p><p>4.Jeszcze bulgocące przelewamy do słoików.</p><p></p><p>Ps Mango powinno być miękkie, ale nie zawsze tak bywa, wtedy podczas duszenia możemy je troczę zmiażdżyć np tłuczkiem do ziemniaków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1611366, member: 140"] [SIZE=14][B]Konfitury z mango i wanilią [/B][/SIZE] [ATTACH=full]95147[/ATTACH] 9 szt mango ( ok 2,5 kg miąższu ) 1.5 kg cukru 1,5 cytryny - skórka i sok 1 wanilia 3 cukry waniliowe garść drobno posiekanej świeżej mięty 1.Z ośmiu owoców zdejmujemy skórkę i oddzielamy miąższ od pestki. 2.Do garnka wsypujemy cukier, cukier waniliowy, przeciętą wzdłuż wanilię, starką skórkę z cytryny, jej sok oraz mango. Gotujemy na wolnym ogniu ok 1,5 godziny. 3.Obieramy ostatnie mango i kroimy w kostkę (1,5 cm) i dodajemy do garnka. Dusimy jeszcze 30 minut. Na koniec dodajemy miętę. 4.Jeszcze bulgocące przelewamy do słoików. Ps Mango powinno być miękkie, ale nie zawsze tak bywa, wtedy podczas duszenia możemy je troczę zmiażdżyć np tłuczkiem do ziemniaków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitury z mango i wanilią
Top
Bottom