Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitury
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1614694" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitury</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95507[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitura z brzoskwini</strong></span></p><p></p><p>2 kg brzoskwini</p><p>2 kg cukru</p><p>2 cytryny</p><p>Laska wanilii</p><p>Mięta</p><p></p><p>1.Z brzoskwini wyjąć pestki i pokroić ze skórą w większą kostkę. Odłożyć 500g owoców a resztę pomieszaną z sokiem z 2 cytryn, wanilią i cukrem gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny.</p><p>Jeżeli mamy twarde owoce, to po tym okresie czasu możemy delikatnie je zmiksować.</p><p>2.Dodajemy pozostałe 500 g brzoskwiń i gotujemy aż owoce staną się miękkie. Na koniec dorzucany listki mięty.</p><p>3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy.</p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitura z brzoskwini i aronii</strong></span></p><p></p><p>Identyczne składniki jak do konfitury z brzoskwini . Na początku podczas gotowania dolewany 200 ml świeżego soku z aronii.</p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitura z nektarynek</strong></span></p><p></p><p>2 kg nektarynek</p><p>2 kg cukru</p><p>1 cytryna</p><p>100 ml rumu</p><p>100 g imbiru</p><p></p><p>1.Z mandarynek wyjąc pestki i pokroić ze skórą w większą kostkę. Odłożyć 500 g owoców a resztę pomieszaną z sokiem z cytryny i cukrem gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Jeżeli mamy twarde owoce, to po tym okresie czasu możemy delikatnie je zmiksować.</p><p>2.Dodajemy pozostałe nektarynki i gotujemy aż owoce zmiękną. Tuż przed końcem gotowania (10 minut) dodajemy starty imbir i rum.</p><p>3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy.</p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitura z aronii i jabłek</strong></span></p><p></p><p>2 kg aronii</p><p>3 kg jabłek</p><p>2,5 kg cukru</p><p>Ok. 15 goździków</p><p>2 laski cynamonu</p><p></p><p>1.Aronię 48 godzin mrozimy w zamrażarce. Mieszamy z cukrem, goździkami i cynamonem. Gotujemy na wolnym ogniu 2 godziny. Wyjmujemy cynamon i delikatnie miksujemy owoce.</p><p>2.Z jabłek pozbywamy się pestek i kroimy ze skórką na większą kostkę. Dodajemy do aronii i gotujemy tak długo aż jabłka prawie się rozpadną.</p><p>3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy.</p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Konfitura z gruszek i aronii</strong></span></p><p></p><p>2 kg gruszek</p><p>1 kg aronii</p><p>1,5 cukru</p><p>Laska wanilii</p><p></p><p>1.Aronię 48 godzin mrozimy w zamrażarce. Mieszamy z cukrem i wanilią. Gotujemy na wolnym ogniu 2 godziny, a następnie delikatnie miksujemy owoce.</p><p>2. Z gruszek pozbywamy się pestek i kroimy ze skórką na większą kostkę. Dodajemy do aronii i gotujemy tak długo aż gruszki prawie się rozpadną.</p><p>3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1614694, member: 140"] [SIZE=14][B]Konfitury[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95507[/ATTACH] [SIZE=14][B]Konfitura z brzoskwini[/B][/SIZE] 2 kg brzoskwini 2 kg cukru 2 cytryny Laska wanilii Mięta 1.Z brzoskwini wyjąć pestki i pokroić ze skórą w większą kostkę. Odłożyć 500g owoców a resztę pomieszaną z sokiem z 2 cytryn, wanilią i cukrem gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Jeżeli mamy twarde owoce, to po tym okresie czasu możemy delikatnie je zmiksować. 2.Dodajemy pozostałe 500 g brzoskwiń i gotujemy aż owoce staną się miękkie. Na koniec dorzucany listki mięty. 3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy. [SIZE=14][B]Konfitura z brzoskwini i aronii[/B][/SIZE] Identyczne składniki jak do konfitury z brzoskwini . Na początku podczas gotowania dolewany 200 ml świeżego soku z aronii. [SIZE=14][B]Konfitura z nektarynek[/B][/SIZE] 2 kg nektarynek 2 kg cukru 1 cytryna 100 ml rumu 100 g imbiru 1.Z mandarynek wyjąc pestki i pokroić ze skórą w większą kostkę. Odłożyć 500 g owoców a resztę pomieszaną z sokiem z cytryny i cukrem gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Jeżeli mamy twarde owoce, to po tym okresie czasu możemy delikatnie je zmiksować. 2.Dodajemy pozostałe nektarynki i gotujemy aż owoce zmiękną. Tuż przed końcem gotowania (10 minut) dodajemy starty imbir i rum. 3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy. [SIZE=14][B]Konfitura z aronii i jabłek[/B][/SIZE] 2 kg aronii 3 kg jabłek 2,5 kg cukru Ok. 15 goździków 2 laski cynamonu 1.Aronię 48 godzin mrozimy w zamrażarce. Mieszamy z cukrem, goździkami i cynamonem. Gotujemy na wolnym ogniu 2 godziny. Wyjmujemy cynamon i delikatnie miksujemy owoce. 2.Z jabłek pozbywamy się pestek i kroimy ze skórką na większą kostkę. Dodajemy do aronii i gotujemy tak długo aż jabłka prawie się rozpadną. 3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy. [SIZE=14][B]Konfitura z gruszek i aronii[/B][/SIZE] 2 kg gruszek 1 kg aronii 1,5 cukru Laska wanilii 1.Aronię 48 godzin mrozimy w zamrażarce. Mieszamy z cukrem i wanilią. Gotujemy na wolnym ogniu 2 godziny, a następnie delikatnie miksujemy owoce. 2. Z gruszek pozbywamy się pestek i kroimy ze skórką na większą kostkę. Dodajemy do aronii i gotujemy tak długo aż gruszki prawie się rozpadną. 3.Gotującą się jeszcze konfiturę przelewamy do słoików i zakręcamy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Konfitury
Top
Bottom