Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Koperta drobiowa w sosie grzybowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1650811" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 26px"><strong>Koperta drobiowa w sosie grzybowym </strong></span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]98187[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">piersi z kurczaka - 3 szt.</span></p><p><span style="font-size: 26px">boczek - 10 dag</span></p><p><span style="font-size: 26px">czerwona cebula - 1 szt.</span></p><p><span style="font-size: 26px">czerwone wino wytrawne - 2 łyżki</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, pieprz - do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">olej - do smażenia</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">sos grzybowy:</span></p><p><span style="font-size: 26px">borowiki świeże lub mrożone - 20 dag</span></p><p><span style="font-size: 26px">śmietana kremówka - 150 ml</span></p><p><span style="font-size: 26px">śmietana kwaśna - 2 łyżki</span></p><p><span style="font-size: 26px">cebula - 1 szt.</span></p><p><span style="font-size: 26px">natka pietruszki - pół pęczka</span></p><p><span style="font-size: 26px">masło do smażenia - 1 łyżka</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, pieprz - do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">bratkartofle</span></p><p><span style="font-size: 26px">ziemniaki - 1 kg</span></p><p><span style="font-size: 26px">boczek - 10 dag</span></p><p><span style="font-size: 26px">cebula - 1 szt.</span></p><p><span style="font-size: 26px">smalec - 1 łyżka</span></p><p><span style="font-size: 26px">koperek - pół pęczka</span></p><p><span style="font-size: 26px">rozmaryn - gałązka </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1.Boczek kroimy w kostkę. Cebulę w pół plasterki. Sznycle z kurczaka mocno rozpłaszczamy.</span></p><p><span style="font-size: 26px">2.Najpierw smażymy boczek ( 30 sekund), dodajemy cebulę i delikatnie podlewamy winem. Dusimy parę minut.</span></p><p><span style="font-size: 26px">3.Porcję boczku uładamy na mięsie, które następnie składamy jak kopertę. Mięso smażymy na oleju na mocno złocisty kolor.</span></p><p><span style="font-size: 26px">4.W międzyczasie robimy sos grzybowy, do którego po usmażeniu wkładamy nasze drobiowe koperty. Podgrzewamy jeszcze 10 minut.</span></p><p><span style="font-size: 26px">5.Podajemy ze smażonymi ziemniakami.</span></p><p></p><p>PS. Przepis pochodzi z programu Rączka Gotuje z dnia 2013.01.27</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1650811, member: 140"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=14][B]Koperta drobiowa w sosie grzybowym [/B][/SIZE][/FONT][SIZE=14] [ATTACH=full]98187[/ATTACH] piersi z kurczaka - 3 szt. boczek - 10 dag czerwona cebula - 1 szt. czerwone wino wytrawne - 2 łyżki sól, pieprz - do smaku olej - do smażenia sos grzybowy: borowiki świeże lub mrożone - 20 dag śmietana kremówka - 150 ml śmietana kwaśna - 2 łyżki cebula - 1 szt. natka pietruszki - pół pęczka masło do smażenia - 1 łyżka sól, pieprz - do smaku bratkartofle ziemniaki - 1 kg boczek - 10 dag cebula - 1 szt. smalec - 1 łyżka koperek - pół pęczka rozmaryn - gałązka 1.Boczek kroimy w kostkę. Cebulę w pół plasterki. Sznycle z kurczaka mocno rozpłaszczamy. 2.Najpierw smażymy boczek ( 30 sekund), dodajemy cebulę i delikatnie podlewamy winem. Dusimy parę minut. 3.Porcję boczku uładamy na mięsie, które następnie składamy jak kopertę. Mięso smażymy na oleju na mocno złocisty kolor. 4.W międzyczasie robimy sos grzybowy, do którego po usmażeniu wkładamy nasze drobiowe koperty. Podgrzewamy jeszcze 10 minut. 5.Podajemy ze smażonymi ziemniakami.[/SIZE] PS. Przepis pochodzi z programu Rączka Gotuje z dnia 2013.01.27 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Koperta drobiowa w sosie grzybowym
Top
Bottom