Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kopytka z kiszoną kapustą i pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1363114" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]78131[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g kopytek - można użyć gotowych lub <a href="http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Kopytka.html" target="_blank">zrobić je samodzielnie</a></p><p>300 g pieczarek</p><p>250 g kapusty kiszonej</p><p>1 duża cebula</p><p></p><p>1/2 łyżeczki kminku</p><p>pieprz i sól do smaku</p><p></p><p>woda</p><p></p><p>Kopytka ugotować zgodnie z przepisam na opakowaniu. Można też przygotować je samodzielnie lub użyć kopytek, które pozostały nam z wcześniejszego obiadu</p><p></p><p>Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę wraz z pieczarkami podsmażyć w dużym rondlu.</p><p></p><p>Następnie dodać odciśniętą i bardzo drobno posiekaną kiszoną kapustę. Dodać kminek i wymieszać. Wlać tyle wody, aby lekko przykryła kapustę. Kapustę dusić, aż będzie miękka, a woda wyparuje - ok 20-30 minut. Co jakiś czas zamieszać. </p><p></p><p>W dużym naczyniu wymieszać dokładnie ugotowane w międzyczasie kopytka z uduszoną kapustą z pieczarkami. Bardzo wzbogaci smak dodanie posiekanego ząbka czosnku. Podawać na ciepło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1363114, member: 2721"] [ATTACH=full]78131[/ATTACH] 500 g kopytek - można użyć gotowych lub [URL="http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Kopytka.html"]zrobić je samodzielnie[/URL] 300 g pieczarek 250 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 1/2 łyżeczki kminku pieprz i sól do smaku woda Kopytka ugotować zgodnie z przepisam na opakowaniu. Można też przygotować je samodzielnie lub użyć kopytek, które pozostały nam z wcześniejszego obiadu Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę wraz z pieczarkami podsmażyć w dużym rondlu. Następnie dodać odciśniętą i bardzo drobno posiekaną kiszoną kapustę. Dodać kminek i wymieszać. Wlać tyle wody, aby lekko przykryła kapustę. Kapustę dusić, aż będzie miękka, a woda wyparuje - ok 20-30 minut. Co jakiś czas zamieszać. W dużym naczyniu wymieszać dokładnie ugotowane w międzyczasie kopytka z uduszoną kapustą z pieczarkami. Bardzo wzbogaci smak dodanie posiekanego ząbka czosnku. Podawać na ciepło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kopytka z kiszoną kapustą i pieczarkami
Top
Bottom