Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kopytka z sosem szpinakowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1467409" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszna i łatwa do przygotowania potrawa, która może stanowić samodzielny posiłek lub zostać podana jako dodatek do innych dań. Polecam wszystkim </p><p>wielbicielom szpinaku. </p><p></p><p>[ATTACH=full]85424[/ATTACH]</p><p></p><p>ok. 600 g kopytek - można użyć gotowych lub <a href="http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Kopytka.html" target="_blank">zrobić je samodzielnie</a></p><p></p><p>150 g mrożonego szpinaku (1/3 opakowania)</p><p>1 dużą cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>6 pieczarek</p><p>50 g sera typu feta</p><p>czarny świeżo zmielony pieprz do smaku</p><p></p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć wraz z obranym i drobno posiekanym czosnkiem oraz pokrojonymi w plastry pieczarkami na patelni na niewielkiej ilości oleju. Kiedy cebula będzie szklista a pieczarki podsmażone, przesunąć je na bok, wyłożyć na patelnię zamrożony szpinak. </p><p>Zmniejszyć płomień, poczekać, aż się szpinak rozmrozi. Następnie wymieszać cebulę z pieczarkami z rozmrożonym szpinakiem, dodać pokruszony ser feta. </p><p>Wymieszać całość dokładnie i chwilę razem dusić. Doprawić do smaku czarnym pieprzem i ew. solą. Szpinak powinien być dość wyrazisty w smaku, ponieważ kopytka są raczej neutralne i mało słone. </p><p></p><p>Ugotowane kopytka mieszamy z gorącym szpinakiem i podajemy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1467409, member: 2721"] Pyszna i łatwa do przygotowania potrawa, która może stanowić samodzielny posiłek lub zostać podana jako dodatek do innych dań. Polecam wszystkim wielbicielom szpinaku. [ATTACH=full]85424[/ATTACH] ok. 600 g kopytek - można użyć gotowych lub [URL="http://passionfruit.blox.pl/2009/10/Kopytka.html"]zrobić je samodzielnie[/URL] 150 g mrożonego szpinaku (1/3 opakowania) 1 dużą cebula 2 ząbki czosnku 6 pieczarek 50 g sera typu feta czarny świeżo zmielony pieprz do smaku olej do smażenia Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć wraz z obranym i drobno posiekanym czosnkiem oraz pokrojonymi w plastry pieczarkami na patelni na niewielkiej ilości oleju. Kiedy cebula będzie szklista a pieczarki podsmażone, przesunąć je na bok, wyłożyć na patelnię zamrożony szpinak. Zmniejszyć płomień, poczekać, aż się szpinak rozmrozi. Następnie wymieszać cebulę z pieczarkami z rozmrożonym szpinakiem, dodać pokruszony ser feta. Wymieszać całość dokładnie i chwilę razem dusić. Doprawić do smaku czarnym pieprzem i ew. solą. Szpinak powinien być dość wyrazisty w smaku, ponieważ kopytka są raczej neutralne i mało słone. Ugotowane kopytka mieszamy z gorącym szpinakiem i podajemy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kopytka z sosem szpinakowym
Top
Bottom