Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kopytkowe roladki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 788356" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]36044[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p>* ziemniaki ugotowane (zimne)</p><p>* mąka</p><p>* jako</p><p>* pieprz</p><p></p><p>* mięso porosołowe (zmielone i doprawione)</p><p></p><p>* słonina lub boczek (może byc i inny tłuszcz, ale dla mnie najsmaczniejsze na świeżej słoninie)</p><p></p><p>Ugotowane i zimne ziemniaki przepuścic przez praskę. Dodac mąkę ( mniej więcej tyle mąki ile ziemniaków) i 1 jajko. Doprawic solidnie pieprzem i zagnieśc ciasto. Moje było troszkę za miękkie i ciasto kleiło się. Ciasto rozwałkowac w formę prostokąta. Wyłożyc i rozmarowac farsz. Zwijac niczym roladę. Dobrze skleic brzeg rolady. Teraz kroimy plastry o grubości ok. 2 cm. Pokrojoną w kostkę słoninę podsmażamy. Jak pojawi się tłuszcz, od razu wkładamy roladki. Nie może byc za duży ogień, bo roladki przypalą się ale będą niedosmażone. Po zarumienieniu, przekładamy na drugą stronę i również smażymy na rumiano. </p><p></p><p>Dla nas najsmaczniejsze, podane z surówką z kiszonej kapusty.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36043[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 788356, member: 4258"] [ATTACH=full]36044[/ATTACH] Składniki: * ziemniaki ugotowane (zimne) * mąka * jako * pieprz * mięso porosołowe (zmielone i doprawione) * słonina lub boczek (może byc i inny tłuszcz, ale dla mnie najsmaczniejsze na świeżej słoninie) Ugotowane i zimne ziemniaki przepuścic przez praskę. Dodac mąkę ( mniej więcej tyle mąki ile ziemniaków) i 1 jajko. Doprawic solidnie pieprzem i zagnieśc ciasto. Moje było troszkę za miękkie i ciasto kleiło się. Ciasto rozwałkowac w formę prostokąta. Wyłożyc i rozmarowac farsz. Zwijac niczym roladę. Dobrze skleic brzeg rolady. Teraz kroimy plastry o grubości ok. 2 cm. Pokrojoną w kostkę słoninę podsmażamy. Jak pojawi się tłuszcz, od razu wkładamy roladki. Nie może byc za duży ogień, bo roladki przypalą się ale będą niedosmażone. Po zarumienieniu, przekładamy na drugą stronę i również smażymy na rumiano. Dla nas najsmaczniejsze, podane z surówką z kiszonej kapusty. [ATTACH=full]36043[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kopytkowe roladki
Top
Bottom