Korniszony

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Przepis mam od zawsze, zawsze się udają i są pyszne.

Zalewa:
6 szklanek wody
szklanka octu
12 łyżek cukru
2 łyżki soli

Do słoika: kilka ziarek gorczycy , ziela angielskiego, po 2 ząbki czosnku, na górę baldach kopru

Ogórki wsadzić do słoików, dołożyć dodatki, zalać przestudzoną zalewą.
Pasteryzować 7 – 10 min. Odstawić na kocyk lub ręcznik stawiając je do góry dnem, przykryć i poczekać aż wystygną. Potem do piwnicy.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
sionia @ 8 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1150101Czy moglabys podac wagowo ilosc cukru i soli. Z tym mam klopot, bo rozne lyzki w domu.
Z gory dziekuje!!!!!
A proszę bardzo, specjalnie zważyłam i wyszło tak:

12 łyżek cukru = 165 g
2 łyżki soli = 45 g
Ale wydaje mi się że aż tak dokładnie nie potrzeba , parę gram w jedną albo w drugą stronę chyba nie ma znaczenia?
wink.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
A ja tą zalewą potraktowałam cukinię po paru dniach zjedliśmy zawartość jednego słoika super smakowało nawet Adaś zjadł,a nigdy nie chciał
anbetung.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy