- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
Przepis mam od zawsze, zawsze się udają i są pyszne.
Zalewa:
6 szklanek wody
szklanka octu
12 łyżek cukru
2 łyżki soli
Do słoika: kilka ziarek gorczycy , ziela angielskiego, po 2 ząbki czosnku, na górę baldach kopru
Ogórki wsadzić do słoików, dołożyć dodatki, zalać przestudzoną zalewą.
Pasteryzować 7 – 10 min. Odstawić na kocyk lub ręcznik stawiając je do góry dnem, przykryć i poczekać aż wystygną. Potem do piwnicy.
Zalewa:
6 szklanek wody
szklanka octu
12 łyżek cukru
2 łyżki soli
Do słoika: kilka ziarek gorczycy , ziela angielskiego, po 2 ząbki czosnku, na górę baldach kopru
Ogórki wsadzić do słoików, dołożyć dodatki, zalać przestudzoną zalewą.
Pasteryzować 7 – 10 min. Odstawić na kocyk lub ręcznik stawiając je do góry dnem, przykryć i poczekać aż wystygną. Potem do piwnicy.