Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Korzenno-słodkie mięsko w galarecie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 846806" data-attributes="member: 14959"><p>1 Mięso wrzucić w mocno korzenną marynatę. (Łopatka lub szynka)</p><p></p><p>2 Na drugi dzień przypiec chwilę na patelni i w zamkniętym naczyniu żaroodpornym wstawić do piekarnika, dolewając nieco wody.</p><p>Kiedy mięsko będzie gotowe, pozwolić mu wystygnąć w sosie.</p><p></p><p>3 Przygotować galaretkę bulionową Dr Oetkera. Kiedy stężeje zalać nią pokrojone mięso.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Co do marynaty: </p><p>sos sojowy, oliwa, czosnek, imbir, cynamon, goździk, pieprz, papryka, jałowiec, rozmaryn, keczup, musztarda. Wszystko wymieszać. Posolić dopiero mięso przed wstawieniem do piekarnika.</p><p></p><p></p><p>W sprawie gotowej pieczeni:</p><p>pokroić w cieniutkie plasterki - najlepiej na maszynce i ułożyć na półmiskach. </p><p>Z części mięsa i skrawków zrobić obrzeża, tzn. pokroić na bardzo drobne kawałki, a właściwie posiekać, dodać do tego rodzynki w dużej ilości i ułożyć wokół mięsa na półmiskach. </p><p>Zalać galaretą. </p><p>Oprócz rodzynek można dać inne suszone - morle, figi itd.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 846806, member: 14959"] 1 Mięso wrzucić w mocno korzenną marynatę. (Łopatka lub szynka) 2 Na drugi dzień przypiec chwilę na patelni i w zamkniętym naczyniu żaroodpornym wstawić do piekarnika, dolewając nieco wody. Kiedy mięsko będzie gotowe, pozwolić mu wystygnąć w sosie. 3 Przygotować galaretkę bulionową Dr Oetkera. Kiedy stężeje zalać nią pokrojone mięso. Co do marynaty: sos sojowy, oliwa, czosnek, imbir, cynamon, goździk, pieprz, papryka, jałowiec, rozmaryn, keczup, musztarda. Wszystko wymieszać. Posolić dopiero mięso przed wstawieniem do piekarnika. W sprawie gotowej pieczeni: pokroić w cieniutkie plasterki - najlepiej na maszynce i ułożyć na półmiskach. Z części mięsa i skrawków zrobić obrzeża, tzn. pokroić na bardzo drobne kawałki, a właściwie posiekać, dodać do tego rodzynki w dużej ilości i ułożyć wokół mięsa na półmiskach. Zalać galaretą. Oprócz rodzynek można dać inne suszone - morle, figi itd. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Korzenno-słodkie mięsko w galarecie
Top
Bottom