Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kostki dyni z Gujarat
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 907105" data-attributes="member: 8029"><p>Przepis z niewypróbowanych podany przez Samantę.</p><p></p><p>1 kg dyni</p><p>2 łyżki oleju</p><p>1 łyżeczka nasion kozieradki</p><p>1 łyżeczka kurkumy</p><p>1 łyżeczka mielonych nasion kolendry</p><p>1/2 łyżeczki ostrej papryki</p><p>1i1/2 łyżeczki brązowego cukru</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1 łyżeczka masła</p><p>ewentualnie garść posiekanych liści kolendry</p><p></p><p>Dynię obierz, usuń miąższ z pestkami, resztę pokrój w 1,5 cm kostki.</p><p>W woku lub głębokiej patelni o grubym dnie- rozgrzej olej, wrzuć nasiona kozieradki</p><p>i smaż chwileczkę aż lekko ściemnieją. Uważaj aby nie przypalić bo staną się czarne i gorzkie.</p><p>Wrzuć do garnka dynię i szybko zmieszaj. Dodaj kurkumę, ostrą paprykę, kolendrę i 1,5 łyżeczki</p><p>soli. Zalej wszystko szklanką wody, wymieszaj i przykryj.</p><p>Kiedy woda zawrze, zmniejsz ogień. Gotuj kostki aż zmiękną ok. 20 min.</p><p>Teraz dodaj cukier, sok z cytryny i masło. Zagotuj jeszcze raz i podawaj posypane liścmi</p><p>kolendry, ze świeżym pieczywem (naan czy capati) lub ryżem.</p><p>Moje uwagi:zamiast kozieradki dałam czarnuszkę, podałam z ryżem bez świeżej kolendry.</p><p>Polecam ze względu na smak i piękny kolor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 907105, member: 8029"] Przepis z niewypróbowanych podany przez Samantę. 1 kg dyni 2 łyżki oleju 1 łyżeczka nasion kozieradki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1i1/2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka masła ewentualnie garść posiekanych liści kolendry Dynię obierz, usuń miąższ z pestkami, resztę pokrój w 1,5 cm kostki. W woku lub głębokiej patelni o grubym dnie- rozgrzej olej, wrzuć nasiona kozieradki i smaż chwileczkę aż lekko ściemnieją. Uważaj aby nie przypalić bo staną się czarne i gorzkie. Wrzuć do garnka dynię i szybko zmieszaj. Dodaj kurkumę, ostrą paprykę, kolendrę i 1,5 łyżeczki soli. Zalej wszystko szklanką wody, wymieszaj i przykryj. Kiedy woda zawrze, zmniejsz ogień. Gotuj kostki aż zmiękną ok. 20 min. Teraz dodaj cukier, sok z cytryny i masło. Zagotuj jeszcze raz i podawaj posypane liścmi kolendry, ze świeżym pieczywem (naan czy capati) lub ryżem. Moje uwagi:zamiast kozieradki dałam czarnuszkę, podałam z ryżem bez świeżej kolendry. Polecam ze względu na smak i piękny kolor. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kostki dyni z Gujarat
Top
Bottom