Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotleciki drobiowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 799506" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kotleciki drobiowe z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami </strong></p><p></p><p><strong>Składniki: </strong></p><p>500 g mięsa drobiowego (najlepiej indyczego)</p><p>100 g twardej fety (lub twarogu)</p><p>1 jajko </p><p>1/2 suchej kajzerki namoczonej w mleku i odciśniętej (opcjonalnie, nie jest wymagana)</p><p>3 - 4 łyżki posiekanych suszonych pomidorów </p><p>2 - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki </p><p>kilkanaście czarnych oliwek, pokrojonych na plasterki </p><p>1 mała cebula, posiekana w kosteczkę (lub 1/2 białej części pora) </p><p>1 ząbek czosnku </p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich</p><p>pieprz, sól ( ostrożnie - feta jest słona) do smaku </p><p>olej do smażenia (z pestek słonecznika, rzepakowy lub oliwa)</p><p></p><p><strong>Wykonanie: </strong></p><p>Na niewielkiej ilości oliwy zeszklić cebulę i posiekany czosnek. Mięso zemleć razem z fetą i cebulą. Na końcu można dać odciśniętą bułeczkę (po to, by &quot;wymieść &quot;nią resztki mięsa z maszynki), ale niekoniecznie. Do mięsa z fetą dodać pozostałe składniki i wyrobić je na pulchną masę. Zwilżonymi zimną wodą rękami uformować kotleciki. Układać je na wysypanej odrobiną tartej bułki lub otrębów desce. Smażyć na oleju do zrumienienia.</p><p></p><p><strong>Modyfikacje:</strong></p><p>Do bazy mięsnej można dodawać <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=24958&view=findpost&p=799480" target="_blank">inne </a>składniki - grzyby, paprykę, zioła itp, a zamiast fety - zwykły twaróg.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36887[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]36888[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 799506, member: 1024"] [B]Kotleciki drobiowe z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami [/B] [B]Składniki: [/B] 500 g mięsa drobiowego (najlepiej indyczego) 100 g twardej fety (lub twarogu) 1 jajko 1/2 suchej kajzerki namoczonej w mleku i odciśniętej (opcjonalnie, nie jest wymagana) 3 - 4 łyżki posiekanych suszonych pomidorów 2 - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki kilkanaście czarnych oliwek, pokrojonych na plasterki 1 mała cebula, posiekana w kosteczkę (lub 1/2 białej części pora) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich pieprz, sól ( ostrożnie - feta jest słona) do smaku olej do smażenia (z pestek słonecznika, rzepakowy lub oliwa) [B]Wykonanie: [/B] Na niewielkiej ilości oliwy zeszklić cebulę i posiekany czosnek. Mięso zemleć razem z fetą i cebulą. Na końcu można dać odciśniętą bułeczkę (po to, by "wymieść "nią resztki mięsa z maszynki), ale niekoniecznie. Do mięsa z fetą dodać pozostałe składniki i wyrobić je na pulchną masę. Zwilżonymi zimną wodą rękami uformować kotleciki. Układać je na wysypanej odrobiną tartej bułki lub otrębów desce. Smażyć na oleju do zrumienienia. [B]Modyfikacje:[/B] Do bazy mięsnej można dodawać [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=24958&view=findpost&p=799480"]inne [/URL]składniki - grzyby, paprykę, zioła itp, a zamiast fety - zwykły twaróg. [ATTACH=full]36887[/ATTACH] [ATTACH=full]36888[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotleciki drobiowe*
Top
Bottom