- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113

Te kotleciki to jedne z ulubionych od czasu jak odkryłam, że mogę sobie kupić tempeh , są też bardzo ekspresowe i smakują i do obiadu i jako burgery do bułek .Polecam . Przepis na oko ,ale im nic nie może zaszkodzić i można dodać różne dodatki np też resztki ugotowanych kasz,robiłam np takie gdzie tempech objętościowo był 1:1 do ugotowanej kaszy jaglanej + przyprawy
Dzisiejsze to:
Kotleciki tempeh
ok 400g tempeh - dałam jedno wędzone i jedno smażone, a kupuje tu
2 ząbki czosnku ,przeciśnięte
2 łyżki mąki pszennej
sos sojowy- do smaku
trochę roztartego majeranku
i zimna woda
Tempeh rozgniotłam widelcem w misce ,dodałam resztę składników-wody tyle ,żeby masa się dala lepić, ulepiłam małe kotleciki i usmażyłam na oleju ryżowym
Smacznego
