Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kotleciki z fasoli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 885518" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znaleziony w miesięczniku &quot;Kuchnia&quot;. Dla mnie, jak na bezmięsne danie, wyjątkowo dobre. Proporcje dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 łyżka oliwy</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 pieczarka (spora)</p><p>1 puszka czerwonej fasoli</p><p>1 łyżeczka chilli</p><p>5 dkg tartej bułki</p><p>1 ogórek konserwowy</p><p>1 łyżka świeżej kolendry (nie miałam)</p><p>2 łyżki natki </p><p>1 jajko</p><p>olej do smażenia ( ja dałam pól na pół olej z masłem)</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p><strong>sos</strong></p><p>22,5 dkg (puszka) ananasa</p><p>1 łyżka słodkiego sosu chilli</p><p>1 łyżka octu balsamicznego</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p></p><p>Posiekane cebulę, czosnek i pieczarkę obsmażamy na oliwie 8 - 10 minut. Miksujemy z odsączoną fasolką, chilli, bułką tartą, drobno posiekanym ogórkiem, kolendrą, jedną łyżką pietruszki i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 8 kotlecików i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 2 - 3 minuty z każdej strony. Powinny być brązowe i chrupiące.</p><p>Robimy sos: plastry ananasa wyjmujemy z puszki, a sok wlewamy do rondelka, dodając chilli, ocet i cukier. Wrzucamy pokrojone plastry ananasa i dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje (ok.10 minut). Kotleciki podajemy z pur&#232;e ziemniaczanym,zrobionym z posiekaną dymką i mlekiem, polane sosem i posypane natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 885518, member: 10341"] Przepis znaleziony w miesięczniku "Kuchnia". Dla mnie, jak na bezmięsne danie, wyjątkowo dobre. Proporcje dla 4 osób. [B]Składniki [/B]1 łyżka oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pieczarka (spora) 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka chilli 5 dkg tartej bułki 1 ogórek konserwowy 1 łyżka świeżej kolendry (nie miałam) 2 łyżki natki 1 jajko olej do smażenia ( ja dałam pól na pół olej z masłem) sól, pieprz [B]sos[/B] 22,5 dkg (puszka) ananasa 1 łyżka słodkiego sosu chilli 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru Posiekane cebulę, czosnek i pieczarkę obsmażamy na oliwie 8 - 10 minut. Miksujemy z odsączoną fasolką, chilli, bułką tartą, drobno posiekanym ogórkiem, kolendrą, jedną łyżką pietruszki i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 8 kotlecików i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 2 - 3 minuty z każdej strony. Powinny być brązowe i chrupiące. Robimy sos: plastry ananasa wyjmujemy z puszki, a sok wlewamy do rondelka, dodając chilli, ocet i cukier. Wrzucamy pokrojone plastry ananasa i dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje (ok.10 minut). Kotleciki podajemy z purèe ziemniaczanym,zrobionym z posiekaną dymką i mlekiem, polane sosem i posypane natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kotleciki z fasoli
Top
Bottom