Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlet mielony z twarogiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1522527" data-attributes="member: 10341"><p>Zestawienie nie tak dziwne, jakby się wydawało, a na pewno smaczne. Jestem na etapie przeglądania moich czasopism kulinarnych, z których gotuję od dłuższego czasu. Dzisiaj w ręce wpadło mi prawie zapomniane &quot;Bistro&quot;, a pamiętam że bardzo je lubiłam, bo dania wychodziły świetne. Dla 4 osób będzie nam potrzebne:</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong>Jarzyny</strong></p><p><strong></strong>- 2 kalarepki</p><p>- szklanka bulionu (miałam domowy z kawałków kurczaka)</p><p>- sól</p><p>- pieprz</p><p>- gałka muszkatołowa</p><p>- łyżka masła</p><p>- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki (brałam 30 %)</p><p><strong>Kotlety</strong></p><p><strong></strong>-40 dkg mieszanego mięsa mielonego (najlepiej wybrać w sklepie i poprosić o zmielenie)</p><p>- 4 łyżki chudego twarogu (biorę półtłusty, bo chudy się kruszy)</p><p>- 2 łyżki bułki tartej</p><p>- jajko</p><p>- sól</p><p>- pieprz</p><p>- papryka</p><p>- majeranek</p><p>- łyżka natki pietruszki</p><p>- olej do smażenia (ja daję pół na pół olej z masłem - jest smaczniejsze)</p><p></p><p></p><p>Kalarepkę obieramy, kroimy w słupki. Gotujemy w bulionie, jak trzeba dosalamy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową i masło. Zaciągamy śmietanką. Mięso mieszamy z twarogiem, bułką tartą. Przyprawiamy, dodajemy posiekaną natkę. Wyrabiamy kotlety i smażymy na tłuszczu z obu stron. Podajemy z duszoną kalarepka. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1522527, member: 10341"] Zestawienie nie tak dziwne, jakby się wydawało, a na pewno smaczne. Jestem na etapie przeglądania moich czasopism kulinarnych, z których gotuję od dłuższego czasu. Dzisiaj w ręce wpadło mi prawie zapomniane "Bistro", a pamiętam że bardzo je lubiłam, bo dania wychodziły świetne. Dla 4 osób będzie nam potrzebne: [B]Składniki Jarzyny [/B]- 2 kalarepki - szklanka bulionu (miałam domowy z kawałków kurczaka) - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - łyżka masła - 1/2 szklanki słodkiej śmietanki (brałam 30 %) [B]Kotlety [/B]-40 dkg mieszanego mięsa mielonego (najlepiej wybrać w sklepie i poprosić o zmielenie) - 4 łyżki chudego twarogu (biorę półtłusty, bo chudy się kruszy) - 2 łyżki bułki tartej - jajko - sól - pieprz - papryka - majeranek - łyżka natki pietruszki - olej do smażenia (ja daję pół na pół olej z masłem - jest smaczniejsze) Kalarepkę obieramy, kroimy w słupki. Gotujemy w bulionie, jak trzeba dosalamy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową i masło. Zaciągamy śmietanką. Mięso mieszamy z twarogiem, bułką tartą. Przyprawiamy, dodajemy posiekaną natkę. Wyrabiamy kotlety i smażymy na tłuszczu z obu stron. Podajemy z duszoną kalarepka. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlet mielony z twarogiem
Top
Bottom