Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlet schabowy zapiekany - śródziemnomorski smak
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1622776" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kotlet schabowy zapiekany - śródziemnomorski smak</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96174[/ATTACH]</p><p></p><p>5 Kotlety z kostką</p><p>Po 1 cukinii, papryce i pomidorze</p><p>3 ząbkach czosnku</p><p>100 sera z papryką </p><p>300 ml bulionu</p><p>1 łyżka ketchupu</p><p>Po łyżeczce soli, pieprz i mielonej papryki.</p><p>200 g mozzarelli</p><p>150 ml wody</p><p>200 g kwaśnej śmietany 18 %</p><p></p><p>1.Kotlety obtłukujemy tłuczkiem. Nacinamy nożem krawędzie i smażymy na patelni z obydwu stron na złoty kolor. Solimy i pieprzymy.</p><p>2.Z pomidorów za pomocą wrzącej wody zdejmujemy skórkę, następnie krojąc ma 1cm kawałki pozbywamy się pestek. Paprykę i cukinię kroimy w 1 cm kwadraty.</p><p>3.Na patelnię dodajemy odrobinę oleju. Smażymy na nim przez 5 minut pokrojoną paprykę i cukinię, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, ketchup, bulion, wodę. Dusimy wszystko następne 5 minut. Pod koniec dodajemy serek i śmietanę.</p><p>4.Do żaroodpornego naczynia przekładamy mięso, zalewamy mieszaniną paprykowo-cukiniową, przykrywamy plasterkami mozzarelli i pieczemy w temp 200 stopni przez dobre 30 minut.</p><p></p><p>Ps Przepis pochodzi ze strony Chefkoch.de</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1622776, member: 140"] [SIZE=14][B]Kotlet schabowy zapiekany - śródziemnomorski smak[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96174[/ATTACH] 5 Kotlety z kostką Po 1 cukinii, papryce i pomidorze 3 ząbkach czosnku 100 sera z papryką 300 ml bulionu 1 łyżka ketchupu Po łyżeczce soli, pieprz i mielonej papryki. 200 g mozzarelli 150 ml wody 200 g kwaśnej śmietany 18 % 1.Kotlety obtłukujemy tłuczkiem. Nacinamy nożem krawędzie i smażymy na patelni z obydwu stron na złoty kolor. Solimy i pieprzymy. 2.Z pomidorów za pomocą wrzącej wody zdejmujemy skórkę, następnie krojąc ma 1cm kawałki pozbywamy się pestek. Paprykę i cukinię kroimy w 1 cm kwadraty. 3.Na patelnię dodajemy odrobinę oleju. Smażymy na nim przez 5 minut pokrojoną paprykę i cukinię, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, ketchup, bulion, wodę. Dusimy wszystko następne 5 minut. Pod koniec dodajemy serek i śmietanę. 4.Do żaroodpornego naczynia przekładamy mięso, zalewamy mieszaniną paprykowo-cukiniową, przykrywamy plasterkami mozzarelli i pieczemy w temp 200 stopni przez dobre 30 minut. Ps Przepis pochodzi ze strony Chefkoch.de [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlet schabowy zapiekany - śródziemnomorski smak
Top
Bottom