- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Kotlet wieprzowy faszerowany
Przepis pochodzi z burdy-Wykwintna kuchnia na każdy dzień.
-4 kotlety z kością
-2 kawałki surowej białej kiełbasy(miałam mięso klopsowe,już doprawione)*
-1 łyżka zielonej pietruszki
-1 łyżka posiekanej cebuli
-2 łyżeczki musztardy
-2 łyżki białego wina
-ostra papryka,pieprz,sól do smaku
Farsz kiełbasy wymieszać ze wszystkimi dodatkami.
Kotlety naciąć tak,aby powstała kieszonka i napełnić doprawionym farszem,spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć posolone kotlety i smażyć po 5 minut z każdej strony,polewając kilkakrotnie tłuszczem.
Podawać z brązowym sosem.
Część kotletów miałam z kostką,kilka bez.
Przed nałożeniem farszu mięso lekko rozbiłam tłuczkiem i po spięciu wykałaczkami obtoczyłam w mące.
Po usmażeniu przykryłam garnek pokrywą i dusiłam na minimalnym ogniu jeszcze przez parę minut.
*U nas można dostać tzw.mięso klopsowe,doprawione, jest to farsz typowo kiełbasiany.(miałam 300g i starczyło do 7 kotletów)
Przepis pochodzi z burdy-Wykwintna kuchnia na każdy dzień.

-4 kotlety z kością
-2 kawałki surowej białej kiełbasy(miałam mięso klopsowe,już doprawione)*
-1 łyżka zielonej pietruszki
-1 łyżka posiekanej cebuli
-2 łyżeczki musztardy
-2 łyżki białego wina
-ostra papryka,pieprz,sól do smaku
Farsz kiełbasy wymieszać ze wszystkimi dodatkami.
Kotlety naciąć tak,aby powstała kieszonka i napełnić doprawionym farszem,spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć posolone kotlety i smażyć po 5 minut z każdej strony,polewając kilkakrotnie tłuszczem.
Podawać z brązowym sosem.
Część kotletów miałam z kostką,kilka bez.
Przed nałożeniem farszu mięso lekko rozbiłam tłuczkiem i po spięciu wykałaczkami obtoczyłam w mące.
Po usmażeniu przykryłam garnek pokrywą i dusiłam na minimalnym ogniu jeszcze przez parę minut.
*U nas można dostać tzw.mięso klopsowe,doprawione, jest to farsz typowo kiełbasiany.(miałam 300g i starczyło do 7 kotletów)
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: