Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlet wieprzowy faszerowany*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1319346" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="color: #556B2F"><span style="font-size: 26px">Kotlet wieprzowy faszerowany</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'">Przepis pochodzi z burdy-Wykwintna kuchnia na każdy dzień.</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]75154[/ATTACH]</p><p></p><p>-4 kotlety z kością</p><p>-2 kawałki surowej białej kiełbasy(miałam mięso klopsowe,już doprawione)*</p><p>-1 łyżka zielonej pietruszki</p><p>-1 łyżka posiekanej cebuli</p><p>-2 łyżeczki musztardy</p><p>-2 łyżki białego wina</p><p>-ostra papryka,pieprz,sól do smaku</p><p></p><p>Farsz kiełbasy wymieszać ze wszystkimi dodatkami.</p><p>Kotlety naciąć tak,aby powstała kieszonka i napełnić doprawionym farszem,spiąć wykałaczkami.</p><p>Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć posolone kotlety i smażyć po 5 minut z każdej strony,polewając kilkakrotnie tłuszczem.</p><p>Podawać z brązowym sosem.</p><p></p><p><span style="color: #556B2F">Część kotletów miałam z kostką,kilka bez.</span></p><p><span style="color: #556B2F">Przed nałożeniem farszu mięso lekko rozbiłam tłuczkiem i po spięciu wykałaczkami obtoczyłam w mące.</span></p><p><span style="color: #556B2F">Po usmażeniu przykryłam garnek pokrywą i dusiłam na minimalnym ogniu jeszcze przez parę minut.</span></p><p><span style="color: #556B2F">*U nas można dostać tzw.mięso klopsowe,doprawione, jest to farsz typowo kiełbasiany.(miałam 300g i starczyło do 7 kotletów)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1319346, member: 421"] [B][COLOR=#556B2F][SIZE=12]Kotlet wieprzowy faszerowany[/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE][/B] [FONT=Arial Narrow]Przepis pochodzi z burdy-Wykwintna kuchnia na każdy dzień.[/FONT] [ATTACH=full]75154[/ATTACH] -4 kotlety z kością -2 kawałki surowej białej kiełbasy(miałam mięso klopsowe,już doprawione)* -1 łyżka zielonej pietruszki -1 łyżka posiekanej cebuli -2 łyżeczki musztardy -2 łyżki białego wina -ostra papryka,pieprz,sól do smaku Farsz kiełbasy wymieszać ze wszystkimi dodatkami. Kotlety naciąć tak,aby powstała kieszonka i napełnić doprawionym farszem,spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć posolone kotlety i smażyć po 5 minut z każdej strony,polewając kilkakrotnie tłuszczem. Podawać z brązowym sosem. [COLOR=#556B2F]Część kotletów miałam z kostką,kilka bez. Przed nałożeniem farszu mięso lekko rozbiłam tłuczkiem i po spięciu wykałaczkami obtoczyłam w mące. Po usmażeniu przykryłam garnek pokrywą i dusiłam na minimalnym ogniu jeszcze przez parę minut. *U nas można dostać tzw.mięso klopsowe,doprawione, jest to farsz typowo kiełbasiany.(miałam 300g i starczyło do 7 kotletów)[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlet wieprzowy faszerowany*
Top
Bottom