Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety alla gołąbki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 540071" data-attributes="member: 1716"><p>Surowy nieugotowany - przynajmniej ja to tak rozumiem - z ryżem nie robiłam i jutro mam zamiar popełnić.</p><p></p><p>Jak dotąd robiłam inaczej - ale warto spróbować również i tej wersji.</p><p></p><p>Może tu wpiszę swój przepis jakby ktoś chciał spróbować modyfikacji:</p><p></p><p><strong>1 kg mięsa mielonego</strong></p><p><strong>1 kg białej kapusty</strong></p><p><strong>1 cebula</strong></p><p><strong>2 jajka</strong></p><p><strong>1/2 szkl mąki ziemniaczanej</strong></p><p><strong>sól, pieprz + ulubione np. papryka, przyprawa do mięsa mielonego, łyżka musztardy...</strong></p><p></p><p><em>Kapustę drobniutko poszatkować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub zblenderować, osolić, odstawić aż puści sok - odcisnąć porządnie i dodać do mięsa. Cebulę zetrzć na tarce i również dodać do mięsa. Do tego 2 całe jaja, mąka ziemniaczana i przyprawy.</em></p><p><em>Wymieszać dokładnie.</em></p><p><em>Formować kotleciki, obsmazyć na rumiano, złożyć w garnku, podlać wodą i dusić pod przykryciem na wolniutkim ogniu około 20 min.</em></p><p><em>Podawać z pomidorowym sosem do gołąbków z ziemniakami, ew. ryżem + surówka.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 540071, member: 1716"] Surowy nieugotowany - przynajmniej ja to tak rozumiem - z ryżem nie robiłam i jutro mam zamiar popełnić. Jak dotąd robiłam inaczej - ale warto spróbować również i tej wersji. Może tu wpiszę swój przepis jakby ktoś chciał spróbować modyfikacji: [B]1 kg mięsa mielonego 1 kg białej kapusty 1 cebula 2 jajka 1/2 szkl mąki ziemniaczanej sól, pieprz + ulubione np. papryka, przyprawa do mięsa mielonego, łyżka musztardy...[/B] [I]Kapustę drobniutko poszatkować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub zblenderować, osolić, odstawić aż puści sok - odcisnąć porządnie i dodać do mięsa. Cebulę zetrzć na tarce i również dodać do mięsa. Do tego 2 całe jaja, mąka ziemniaczana i przyprawy. Wymieszać dokładnie. Formować kotleciki, obsmazyć na rumiano, złożyć w garnku, podlać wodą i dusić pod przykryciem na wolniutkim ogniu około 20 min. Podawać z pomidorowym sosem do gołąbków z ziemniakami, ew. ryżem + surówka.[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety alla gołąbki*
Top
Bottom