Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety faszerowane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 589705" data-attributes="member: 1080"><p><u><strong>Kotlety faszerowane</strong></u></p><p></p><p>1/3 szklanki brązowego ryżu</p><p>1 szklanka pęczaku</p><p>3 duże cebule</p><p>1 duży pęczek natki</p><p>olej</p><p>sól</p><p>majeranek</p><p>słodka papryka</p><p>bazylia</p><p>pieprz ziołowy</p><p>bułka tarta razowa</p><p></p><p>35 dag pieczarek</p><p>2 cebule</p><p>sól </p><p>majeranek</p><p>olej</p><p></p><p>Pęcak i ryż ugotować do miękkości, ostudzić, przepuścić przez maszynkę z podsmażoną cebulą i pokrojoną natkę pietruszki. Bardzo dobrze doprawić (to ważne, bo inaczej będą mdławe kotlety) solą, majerankiem, słodką papryką, bazylią i pieprzem ziołowym. </p><p>Pieczarki obrać, dusić na oleju z cebulką, doprawić solą i majerankiem. Robić z masy na dłoni placuszek, kłaść na środek pieczarki, lepić boki, formować kotlety. Masa jest plastyczna i zwięzła, można robić duże kotlety, nie rozpadają się przy smażeniu. Obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. </p><p>Można je zrobić kilka godzin przed podaniem, ułożyć w posmarowanej oliwą foremce do ciasta, wystudzić. Przed podaniem włożyć przykryte folią aluminiową na 25 min. do gorącego piekarnika.</p><p>Wyjątkowo smaczne i atrakcyjne kotlety, wzbudzały zachwyt u osób jedzących mięso. Podaję je zwykle na większych spotkaniach rodzinnych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 589705, member: 1080"] [U][B]Kotlety faszerowane[/B][/U] 1/3 szklanki brązowego ryżu 1 szklanka pęczaku 3 duże cebule 1 duży pęczek natki olej sól majeranek słodka papryka bazylia pieprz ziołowy bułka tarta razowa 35 dag pieczarek 2 cebule sól majeranek olej Pęcak i ryż ugotować do miękkości, ostudzić, przepuścić przez maszynkę z podsmażoną cebulą i pokrojoną natkę pietruszki. Bardzo dobrze doprawić (to ważne, bo inaczej będą mdławe kotlety) solą, majerankiem, słodką papryką, bazylią i pieprzem ziołowym. Pieczarki obrać, dusić na oleju z cebulką, doprawić solą i majerankiem. Robić z masy na dłoni placuszek, kłaść na środek pieczarki, lepić boki, formować kotlety. Masa jest plastyczna i zwięzła, można robić duże kotlety, nie rozpadają się przy smażeniu. Obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Można je zrobić kilka godzin przed podaniem, ułożyć w posmarowanej oliwą foremce do ciasta, wystudzić. Przed podaniem włożyć przykryte folią aluminiową na 25 min. do gorącego piekarnika. Wyjątkowo smaczne i atrakcyjne kotlety, wzbudzały zachwyt u osób jedzących mięso. Podaję je zwykle na większych spotkaniach rodzinnych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety faszerowane
Top
Bottom