Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety jagnięce lub wieprzowe w stylu Tiny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1356967" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kotlety jagnięce lub wieprzowe w stylu Tiny</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - Gino D'Acampo &quot;Buonissimo!&quot;</p><p></p><p>5 kotletów z jagnięciny lub wieprzowiny (u mnie ze schabu), lekko rozbitych</p><p>Marynata:</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>2 szczypty suszonych płatków chili (u mnie pół niewielkiej świeżej chili, drobniutko posiekanej)</p><p>2 łyżki drylowanych oliwek, pokrojonych w plasterki</p><p>1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki (u mnie 2, przeciśnięte przez praskę)</p><p>2 szczypty suszonego oregano</p><p>starta skórka i sok z 1/2 małej cytryny</p><p>sól, świeżo mielony czarny pieprz</p><p></p><p>Do niemetalowej miski włożyć kotlety, zalac marynatą. Zostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.</p><p>Potem usunąć mięso z marynaty, zachowując ją i usmażyć na patelni grillowej (po 2 minuty z każdej strony).</p><p>Marynatę wlać na patelnię z 2 łyżkami wody i na średnim ogniu poddusić w niej kotlety 2 minuty po każdej stronie.</p><p>Kotlety przełożyć na talerz i zalać sosem z patelni.</p><p>Wg autora podać z sałatką z ziemniaków, ja podałam z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36621&st=0#entry1356957" target="_blank">pieczoną dynią</a> i sałatką z rukoli, szpinaku i orzechów włoskich z winegretem.</p><p>Znakomite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1356967, member: 1024"] [B]Kotlety jagnięce lub wieprzowe w stylu Tiny[/B] Źródło przepisu - Gino D'Acampo "Buonissimo!" 5 kotletów z jagnięciny lub wieprzowiny (u mnie ze schabu), lekko rozbitych Marynata: 2 łyżki oliwy 2 szczypty suszonych płatków chili (u mnie pół niewielkiej świeżej chili, drobniutko posiekanej) 2 łyżki drylowanych oliwek, pokrojonych w plasterki 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki (u mnie 2, przeciśnięte przez praskę) 2 szczypty suszonego oregano starta skórka i sok z 1/2 małej cytryny sól, świeżo mielony czarny pieprz Do niemetalowej miski włożyć kotlety, zalac marynatą. Zostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Potem usunąć mięso z marynaty, zachowując ją i usmażyć na patelni grillowej (po 2 minuty z każdej strony). Marynatę wlać na patelnię z 2 łyżkami wody i na średnim ogniu poddusić w niej kotlety 2 minuty po każdej stronie. Kotlety przełożyć na talerz i zalać sosem z patelni. Wg autora podać z sałatką z ziemniaków, ja podałam z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=36621&st=0#entry1356957"]pieczoną dynią[/URL] i sałatką z rukoli, szpinaku i orzechów włoskich z winegretem. Znakomite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety jagnięce lub wieprzowe w stylu Tiny
Top
Bottom