Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety (krokiety) z kaszy jaglanej i tofu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 909080" data-attributes="member: 592"><p>To jest przepis z mojej ulubionej książki o kuchni wegetariańskiej –Sarah Brown , Kuchnia wegeteriańska &#8222;</p><p>Przetestowałam z niej może nie 100% ,ale z 70 % przepisów na pewno </p><p></p><p>[ATTACH=full]46738[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Kotlety(krokiety) z kaszy jaglanej i tofu</strong></p><p></p><p><em>5ml(1 łyżeczka oleju</em></p><p><em>75g kaszy jaglanej ( ja daje 100g)</em></p><p><em>400ml wrzącej wody</em></p><p><em>Paczka około 150-180g naturalnego tofu</em></p><p><em>2łyzki sosu sojowego( ja daję trochę więcej)</em></p><p><em>50g posiekanych migdałów( dałam takie w płatkach) </em></p><p><em>50 g zarodków pszennych</em></p><p><em>Sól , pieprz</em></p><p><em>Ew 1 łyżka natki pietruszki</em></p><p><u> Do panierowania</u></p><p><em>100g płatków z prosa( ja panierowałam w bułce tartej)</em></p><p><em>Olej do smażenia</em></p><p>W dużym garnku rozgrzać olej , wsypać kaszę i chwilę ogrzewać , wlać wrząca wodę i gotować pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Wystudzić (ew odcedzić)</p><p>Kaszę, tofu i sos sojowy zmiksować na gładką masę ( ja tam nie miksuje tylko dokładnie mieszam), dodać migdały , zarodki pszenne, doprawić do smaku , wymieszać z posiekana pietruszka .Masę nakryć i ochłodzić w lodówce –można nawet przez cała noc</p><p>Przygotowana masę podzielić na 8 części( ja robie malutkie i wychodzi ok. 15), uformować kotlety, panierować i smażyć </p><p>Uwaga- ciężko się je przewraca i uważać trzeba ,żeby się nie zwaliły</p><p>Podawać z sosami np. ciepłym chrzanowym </p><p>[ATTACH=full]46737[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 909080, member: 592"] To jest przepis z mojej ulubionej książki o kuchni wegetariańskiej –Sarah Brown , Kuchnia wegeteriańska „ Przetestowałam z niej może nie 100% ,ale z 70 % przepisów na pewno [ATTACH=full]46738[/ATTACH] [B]Kotlety(krokiety) z kaszy jaglanej i tofu[/B] [I]5ml(1 łyżeczka oleju 75g kaszy jaglanej ( ja daje 100g) 400ml wrzącej wody Paczka około 150-180g naturalnego tofu 2łyzki sosu sojowego( ja daję trochę więcej) 50g posiekanych migdałów( dałam takie w płatkach) 50 g zarodków pszennych Sól , pieprz Ew 1 łyżka natki pietruszki[/I] [U] Do panierowania[/U] [I]100g płatków z prosa( ja panierowałam w bułce tartej) Olej do smażenia[/I] W dużym garnku rozgrzać olej , wsypać kaszę i chwilę ogrzewać , wlać wrząca wodę i gotować pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Wystudzić (ew odcedzić) Kaszę, tofu i sos sojowy zmiksować na gładką masę ( ja tam nie miksuje tylko dokładnie mieszam), dodać migdały , zarodki pszenne, doprawić do smaku , wymieszać z posiekana pietruszka .Masę nakryć i ochłodzić w lodówce –można nawet przez cała noc Przygotowana masę podzielić na 8 części( ja robie malutkie i wychodzi ok. 15), uformować kotlety, panierować i smażyć Uwaga- ciężko się je przewraca i uważać trzeba ,żeby się nie zwaliły Podawać z sosami np. ciepłym chrzanowym [ATTACH=full]46737[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety (krokiety) z kaszy jaglanej i tofu
Top
Bottom