Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone faszerowane fetą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 95391" data-attributes="member: 298"><p>Kotlety mielone faszerowane fetą.</p><p></p><p>50 dkg mielonego mięsa może być mieszane wołowo-wieprzowe aczkolwiek każde mielone mięso będzie się nadawać</p><p>4 jajka</p><p>czerstwa bułka</p><p>po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku</p><p>1 cebula bardzo drobno posiekana</p><p>2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę</p><p>275 dkg fety czyli jedno opakowanie</p><p>oliwa do smażenia</p><p>bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka </p><p>sól,</p><p>pieprz</p><p>papryka słodka mielona</p><p></p><p>Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.</p><p>Mieszamy na jednolitą masę doprawiając do smaku - pamiętając by dać dosłownie kapkę soli.</p><p>Z mięsa formujemy płaskie kotlety. Ser feta kroimy na 8 plastrów. </p><p>Na każdy tak uformowany kotlet kładziemy ser feta i na ten ser drugi płaski kotlet - sklejając dokładnie brzegi.</p><p>Obtaczamy w mące wymieszanej z bułką tartą a następnie w jajku i ponownie w mieszance bułki z mąką.</p><p>Smażymy na wolnym ogniu tak ok. 4-5 minut z każdej strony.</p><p></p><p></p><p><em>Źródło: zasłyszane </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 95391, member: 298"] Kotlety mielone faszerowane fetą. 50 dkg mielonego mięsa może być mieszane wołowo-wieprzowe aczkolwiek każde mielone mięso będzie się nadawać 4 jajka czerstwa bułka po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku 1 cebula bardzo drobno posiekana 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 275 dkg fety czyli jedno opakowanie oliwa do smażenia bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka sól, pieprz papryka słodka mielona Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć. Mieszamy na jednolitą masę doprawiając do smaku - pamiętając by dać dosłownie kapkę soli. Z mięsa formujemy płaskie kotlety. Ser feta kroimy na 8 plastrów. Na każdy tak uformowany kotlet kładziemy ser feta i na ten ser drugi płaski kotlet - sklejając dokładnie brzegi. Obtaczamy w mące wymieszanej z bułką tartą a następnie w jajku i ponownie w mieszance bułki z mąką. Smażymy na wolnym ogniu tak ok. 4-5 minut z każdej strony. [I]Źródło: zasłyszane [/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone faszerowane fetą*
Top
Bottom