Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone inaczej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 883295" data-attributes="member: 10341"><p>Zrobiłam je bez większego przekonania, bo zdobyty gdzieś na karteluszce przepis nie wydawał mi się zbyt pociągający. Kotlety okazały się bardzo smaczne.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>60 dkg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego</p><p>1 średnia cebula drobno posiekana</p><p>2 łyżki tartej bułki</p><p>1 łyżka otrębów pszennych</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p>1 jajko</p><p>garść posiekanego koperku</p><p>sól, pieprz</p><p>tarta bułka do panierowania</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Mięso, cebulę, 2 łyżki bułki i otręby zalać niewielką ilością wrzącej wody (około pól szklanki - lepiej dodawać po trochu). Wymieszać, dodać jajko, koperek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Ponownie wymieszać na masę nadającą się do formowania kotletów. Wychodzi z tej porcji 12 niedużych lub 6 większych kotletów. Panierowałam je w tartej bułce</p><p></p><p>[ATTACH=full]44425[/ATTACH]</p><p></p><p>i smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.</p><p></p><p>[ATTACH=full]44426[/ATTACH]</p><p></p><p>Podałam z ogórkiem małosolnym, chociaż początkowo miałam inny pomysł na surówkę, który wykorzystam innym razem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 883295, member: 10341"] Zrobiłam je bez większego przekonania, bo zdobyty gdzieś na karteluszce przepis nie wydawał mi się zbyt pociągający. Kotlety okazały się bardzo smaczne. [B]Składniki [/B]60 dkg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 średnia cebula drobno posiekana 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżeczka majeranku 1 jajko garść posiekanego koperku sól, pieprz tarta bułka do panierowania olej do smażenia Mięso, cebulę, 2 łyżki bułki i otręby zalać niewielką ilością wrzącej wody (około pól szklanki - lepiej dodawać po trochu). Wymieszać, dodać jajko, koperek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Ponownie wymieszać na masę nadającą się do formowania kotletów. Wychodzi z tej porcji 12 niedużych lub 6 większych kotletów. Panierowałam je w tartej bułce [ATTACH=full]44425[/ATTACH] i smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. [ATTACH=full]44426[/ATTACH] Podałam z ogórkiem małosolnym, chociaż początkowo miałam inny pomysł na surówkę, który wykorzystam innym razem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone inaczej
Top
Bottom