Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone po rosyjsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 943251" data-attributes="member: 2721"><p>Zwykłe - a jednak niezwykłe. Dzięki dodatkowi ubitej piany <a href="http://recipes.wuzzle.org/index.php/82/2516" target="_blank">te kotlety</a> są bardziej miękkie i delikatne. Dodatek pietruszki podkreśla ich smak. Znakomicie pasuje do nich <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=30446" target="_blank">rosyjski sos południowy.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]49374[/ATTACH]</p><p></p><p>1/2 kg mielonego mięsa</p><p>1 cebula</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>2 plastry białego chleba ( dałam tostowy)</p><p>1 jajko ( białko i żółtko oddzielnie)</p><p>1/2 łyżeczki kminku</p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć. Dodać do mięsa wraz z przyprawami, natką oraz żółtkiem. Wyrobić masę.</p><p></p><p>Białko ubić na sztywną pianę. Dodać do masy, wymieszać. </p><p>Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 943251, member: 2721"] Zwykłe - a jednak niezwykłe. Dzięki dodatkowi ubitej piany [URL="http://recipes.wuzzle.org/index.php/82/2516"]te kotlety[/URL] są bardziej miękkie i delikatne. Dodatek pietruszki podkreśla ich smak. Znakomicie pasuje do nich [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=30446"]rosyjski sos południowy.[/URL] [ATTACH=full]49374[/ATTACH] 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 plastry białego chleba ( dałam tostowy) 1 jajko ( białko i żółtko oddzielnie) 1/2 łyżeczki kminku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć i dodać do mięsa. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć. Dodać do mięsa wraz z przyprawami, natką oraz żółtkiem. Wyrobić masę. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać do masy, wymieszać. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone po rosyjsku*
Top
Bottom