Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone w sosie pieczarkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1510296" data-attributes="member: 10341"><p>No i są, tak jak zapowiadałam. Zrobiłam z samej wołowiny, reszta jak w przepisie. Wyszły doskonałe, bardzo pulchne i smaczne. Obtaczałam w bułce tartej. Natomiast miałam kłopoty z sosem. Przypominam jego skład: </p><p></p><p> <u>Sos pieczarkowy:</u></p><p> - 2 łyżki mąki</p><p> - 2 łyżki czerwonego wina wytrawnego <em>(pominęłam, bo nie miałam)</em></p><p> - 1 szklanka bulionu wołowego (250 ml)</p><p> - 3 zielone cebule, drobno pokrojone</p><p> - 60 g młodych pieczarek, pokrojonych na cienkie talarki</p><p></p><p>Na 2 łyżki mąki i szklankę bulionu, tylko 6 dkg (60g) pieczarek wydaje mi się zbyt mało.. A może to tylko ja mam takie odczucia, bo jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi. W każdym bądż razie wzięłam 15 dkg pieczarek i wcale nie było ich za dużo. Może coś przesadziłam. Jeśli tak, to <strong>inula</strong>, albo ktoś inny, odezwijcie się, bo danie zamierzam powtarzać i chcę je robić poprawnie. Pozdrowienia. </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>,</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1510296, member: 10341"] No i są, tak jak zapowiadałam. Zrobiłam z samej wołowiny, reszta jak w przepisie. Wyszły doskonałe, bardzo pulchne i smaczne. Obtaczałam w bułce tartej. Natomiast miałam kłopoty z sosem. Przypominam jego skład: [U]Sos pieczarkowy:[/U] - 2 łyżki mąki - 2 łyżki czerwonego wina wytrawnego [I](pominęłam, bo nie miałam)[/I] - 1 szklanka bulionu wołowego (250 ml) - 3 zielone cebule, drobno pokrojone - 60 g młodych pieczarek, pokrojonych na cienkie talarki Na 2 łyżki mąki i szklankę bulionu, tylko 6 dkg (60g) pieczarek wydaje mi się zbyt mało.. A może to tylko ja mam takie odczucia, bo jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi. W każdym bądż razie wzięłam 15 dkg pieczarek i wcale nie było ich za dużo. Może coś przesadziłam. Jeśli tak, to [B]inula[/B], albo ktoś inny, odezwijcie się, bo danie zamierzam powtarzać i chcę je robić poprawnie. Pozdrowienia. , [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone w sosie pieczarkowym
Top
Bottom