Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 943890" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]49407[/ATTACH]</p><p></p><p>1/2 kg mięsa mielonego ( <a href="http://www.russianrecipes.co.nz/recipes/meat-kotlety.html" target="_blank">przepis</a> proponuje mięso drobiowe, ja jednak dałam wieprzowo wołowe i był to słuszny wybór. )</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżka gęstej śmietany</p><p>pieprz cayenne</p><p>pieprz ziołowy</p><p>sól</p><p></p><p>bułka tarta</p><p></p><p>1/4 kg pieczarek</p><p></p><p>Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na patelni. 2 łyżki pieczarek pozostawić na sos.</p><p></p><p>Mięso wymieszać z jajkiem, przyprawami i śmietaną. Dodać tyle bułki tartej, by masa dała się formować, lecz nie za dużo, by nie stała się sucha.</p><p></p><p>Z masy robić placuszek, na którego środku ułożyć łyżeczkę pieczarek. Uformować kotlet. Obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na złoto.</p><p></p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=30464&pid=943872&st=0&#entry943872" target="_blank">Podawać z sosem.</a></p><p></p><p>2 łyżki podsmażonych wcześniej pieczarek</p><p>3 łyżki posiekanego szczypiorku</p><p>50 ml wody</p><p>50 ml gęstej śmietany </p><p>1 łyżka octu z białego wina</p><p>1 łyżeczka maki pszennej</p><p>sól i pieprz czarny do smaku</p><p></p><p></p><p></p><p>Pieczarki wraz z łyżką oleju, na którym się smażyły przełożyć do rondelka i podgrzać. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku, </p><p>wymieszać. Wlać wodę i ocet, chwilkę gotować. W śmietanie rozmieszać łyżeczkę maki, dodać do pieczarek. Zagotować, dodać resztę szczypiorku, zamieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 943890, member: 2721"] [ATTACH=full]49407[/ATTACH] 1/2 kg mięsa mielonego ( [URL="http://www.russianrecipes.co.nz/recipes/meat-kotlety.html"]przepis[/URL] proponuje mięso drobiowe, ja jednak dałam wieprzowo wołowe i był to słuszny wybór. ) 1 jajko 1 łyżka gęstej śmietany pieprz cayenne pieprz ziołowy sól bułka tarta 1/4 kg pieczarek Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na patelni. 2 łyżki pieczarek pozostawić na sos. Mięso wymieszać z jajkiem, przyprawami i śmietaną. Dodać tyle bułki tartej, by masa dała się formować, lecz nie za dużo, by nie stała się sucha. Z masy robić placuszek, na którego środku ułożyć łyżeczkę pieczarek. Uformować kotlet. Obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na złoto. [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=30464&pid=943872&st=0&#entry943872"]Podawać z sosem.[/URL] 2 łyżki podsmażonych wcześniej pieczarek 3 łyżki posiekanego szczypiorku 50 ml wody 50 ml gęstej śmietany 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżeczka maki pszennej sól i pieprz czarny do smaku Pieczarki wraz z łyżką oleju, na którym się smażyły przełożyć do rondelka i podgrzać. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku, wymieszać. Wlać wodę i ocet, chwilkę gotować. W śmietanie rozmieszać łyżeczkę maki, dodać do pieczarek. Zagotować, dodać resztę szczypiorku, zamieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety mielone z pieczarkami
Top
Bottom