Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
kotlety mielone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1506458" data-attributes="member: 1716"><p>To bardzo możliwe że chodzi o czas wyrabiania masy - też z tym nie przesadzam. </p><p>Przychodzi mi jeszcze na myśl rodzaj mięsa i zawartość tłuszczu w mięsie.</p><p>Kotlety z łopatki będą najbardziej delikatne, z szynki już niestety nie bardzo. Zdarzyło mi się robić kiedyś sos z mielonego z szynki - bardziej twardego mielonego w sosie w życiu nie miałam, sos był jakby ze śrutem nie mięsem tak twarde było.</p><p>No i udział wody. Mięso samo w sobie ma różną zawartość - czasami trzeba tej wody dodać do masy troszkę więcej niż np tyle co w namoczonej bułce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1506458, member: 1716"] To bardzo możliwe że chodzi o czas wyrabiania masy - też z tym nie przesadzam. Przychodzi mi jeszcze na myśl rodzaj mięsa i zawartość tłuszczu w mięsie. Kotlety z łopatki będą najbardziej delikatne, z szynki już niestety nie bardzo. Zdarzyło mi się robić kiedyś sos z mielonego z szynki - bardziej twardego mielonego w sosie w życiu nie miałam, sos był jakby ze śrutem nie mięsem tak twarde było. No i udział wody. Mięso samo w sobie ma różną zawartość - czasami trzeba tej wody dodać do masy troszkę więcej niż np tyle co w namoczonej bułce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
kotlety mielone
Top
Bottom