- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich
8 łyżek płatków owsianych
4 jajka
6 łyżek startego żółtego sera
ostra papryczka chili
sól
mąka do panierowania
olej do smażenia
Płatki owsiane wymieszać z jajkami i odstawić na 15 minut, by napęczniały. Dodać orzechy, starty żółty ser, dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za gęsta, należy dolać kilka łyżek gorącej wody. Papryczkę umyć, oczyścić z nasion, drobno posiekać i wymieszać z masą. Doprawić solą. Uformować 4 większe lub 8 mniejszych kotlecików, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

8 łyżek płatków owsianych
4 jajka
6 łyżek startego żółtego sera
ostra papryczka chili
sól
mąka do panierowania
olej do smażenia
Płatki owsiane wymieszać z jajkami i odstawić na 15 minut, by napęczniały. Dodać orzechy, starty żółty ser, dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za gęsta, należy dolać kilka łyżek gorącej wody. Papryczkę umyć, oczyścić z nasion, drobno posiekać i wymieszać z masą. Doprawić solą. Uformować 4 większe lub 8 mniejszych kotlecików, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
