Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kotlety pieczarkowo-kukurydziane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1023641" data-attributes="member: 15547"><p>zainspirowana pysznymi i szybkimi kotletami Ewy <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15878&hl=" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15878&hl=</a></p><p>postanowiłam zrobić podobne z pieczarek.</p><p></p><p>ok.20 dkg pieczarek</p><p>ok 15 dkg kukurydzy z puszki (poł puszki)</p><p>spora cebula</p><p>jajko</p><p>3łyżki mąki pszennej</p><p>olej /masło (co kto lubi) do smażenia</p><p>sol,pieprz do smaku</p><p></p><p>1.cebulę i pieczarki obrać (pieczarki niekonieczne) pokroić w kostkę.</p><p>2.przesmażyć oba warzywa razem ok 10 minut (tak zeby oba warzywa troche zmiękły) ,przełożyć do miski,przestudzić.</p><p>3.odsączyć kukurydzę ,wymieszać ją z pieczarkami i cebulą.</p><p>4.do warzyw dodać jajko-wymieszać ,dodać sol i pieprz oraz mąkę.wymieszać.</p><p>5.nakladać na patelnię łyżką (konsystencja jest gęsta ale półpłynna)</p><p>6.smażyć z obu stron ,przekladając (ja- widelcem) w momencie kiedy widać ze całość się lekko ścieła.</p><p></p><p>można je jeśc jako samodzielne danie z ulubioną surowką,można jako dodatek do obiadu.</p><p>kukurydza i cebula nie jest konieczna ale mi akurat najbardziej smakuje taka wersja .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1023641, member: 15547"] zainspirowana pysznymi i szybkimi kotletami Ewy [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15878&hl="]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15878&hl=[/URL] postanowiłam zrobić podobne z pieczarek. ok.20 dkg pieczarek ok 15 dkg kukurydzy z puszki (poł puszki) spora cebula jajko 3łyżki mąki pszennej olej /masło (co kto lubi) do smażenia sol,pieprz do smaku 1.cebulę i pieczarki obrać (pieczarki niekonieczne) pokroić w kostkę. 2.przesmażyć oba warzywa razem ok 10 minut (tak zeby oba warzywa troche zmiękły) ,przełożyć do miski,przestudzić. 3.odsączyć kukurydzę ,wymieszać ją z pieczarkami i cebulą. 4.do warzyw dodać jajko-wymieszać ,dodać sol i pieprz oraz mąkę.wymieszać. 5.nakladać na patelnię łyżką (konsystencja jest gęsta ale półpłynna) 6.smażyć z obu stron ,przekladając (ja- widelcem) w momencie kiedy widać ze całość się lekko ścieła. można je jeśc jako samodzielne danie z ulubioną surowką,można jako dodatek do obiadu. kukurydza i cebula nie jest konieczna ale mi akurat najbardziej smakuje taka wersja . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kotlety pieczarkowo-kukurydziane*
Top
Bottom