Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety schabowe po chłopsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1021206" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]56176[/ATTACH]</p><p></p><p>4 kotlety wieprzowe - schabowe</p><p>4 plastry boczku</p><p>1 papryka czerwona</p><p>1 cebula</p><p>4 duże pieczarki</p><p>1 łyżka keczupu</p><p>1 łyżeczka słodkie papryki</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>mąka pszenna</p><p>woda</p><p></p><p>Kotlety lekko rozbić, oprószyć pieprzem, usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni.</p><p>Na patelni po kotletach podsmażyć pokrojony w kostkę boczek wraz z obraną, posiekaną cebulą. </p><p>Dodać pokrojona w kostkę paprykę, chwilę razem smażyć. </p><p>Wsypać słodką paprykę i wlać 200-250 ml wody wymieszanej z 1-2 łyżeczkami maki pszennej oraz keczup. Zamieszać.</p><p>Kotlety przełożyć na patelnię z sosem. Mięso dusić w sosie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż będzie miękkie.</p><p></p><p><a href="http://www.chefkoch.de/rezepte/98891039526048/Bauern-Koteletts.html" target="_blank">Źródło.</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1021206, member: 2721"] [ATTACH=full]56176[/ATTACH] 4 kotlety wieprzowe - schabowe 4 plastry boczku 1 papryka czerwona 1 cebula 4 duże pieczarki 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka słodkie papryki sól i czarny pieprz do smaku mąka pszenna woda Kotlety lekko rozbić, oprószyć pieprzem, usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Na patelni po kotletach podsmażyć pokrojony w kostkę boczek wraz z obraną, posiekaną cebulą. Dodać pokrojona w kostkę paprykę, chwilę razem smażyć. Wsypać słodką paprykę i wlać 200-250 ml wody wymieszanej z 1-2 łyżeczkami maki pszennej oraz keczup. Zamieszać. Kotlety przełożyć na patelnię z sosem. Mięso dusić w sosie, na małym ogniu, pod przykryciem, aż będzie miękkie. [URL="http://www.chefkoch.de/rezepte/98891039526048/Bauern-Koteletts.html"]Źródło.[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety schabowe po chłopsku*
Top
Bottom