Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety schabowe z truskawkowo-balsamicznym sosem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1442106" data-attributes="member: 1142"><p>Dla 4 osob:</p><p></p><p><strong>250g truskawek (najlepsze sa jedrne i twardawe)</strong></p><p><strong>1/4 szklanki najlepszego octu balsamicznego</strong></p><p><strong>2 lyzeczki cukru drobnego</strong></p><p><strong>4 miesiste kotlety schabowe z koscia</strong></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>1/4 szklanki rosolu/wywaru z kurczaka</strong></p><p><strong>swieze liscie bazylii</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p></p><p>Piec rozgrzac do 200C.</p><p>Umyte, wyszypulkowane, przekrojone na pol truskawki wymieszac z cukrem i balsamico, odstawic na 15 min.</p><p></p><p>Kotlety oproszyc sola i pieprzem. Na zaroodpornej patelni (np. w calosci zeliwnej), rozgrzac oliwe i obsmazyc na niej kotlety na rumiano z obu stron. Patelnie z miesem wstawic do pieca na 10 min. Kotlety wyjac z pieca i patelni na talerz, luzno przykryc folia aluminiowa.</p><p></p><p>Patelnie z sokami i tluszczem ustawic na ogniu, rozgrzac nieco, dodac wywar, zdeklasowac, doprowadzic do wrzenia. Dodac truskawki wraz z sokami, zmniejszyc ogien, podgrzac dokladnie, doprawic sola i pieprzem.</p><p></p><p>Na talerze wylozyc gotowe kotlety, na nie truskawkowy sos i pokrojona cienko bazylie.</p><p></p><p>Prezpis z magazynu <em>delicious</em></p><p></p><p></p><p>Po spozyciu dodaje:</p><p></p><p>Podalam z ziolowym cous-cousem i mlodymi liscmi salat roznych. Bardzo nam smakowalo. Sos jest wysmienity.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1442106, member: 1142"] Dla 4 osob: [B]250g truskawek (najlepsze sa jedrne i twardawe) 1/4 szklanki najlepszego octu balsamicznego 2 lyzeczki cukru drobnego 4 miesiste kotlety schabowe z koscia oliwa z oliwek 1/4 szklanki rosolu/wywaru z kurczaka swieze liscie bazylii sol pieprz[/B] Piec rozgrzac do 200C. Umyte, wyszypulkowane, przekrojone na pol truskawki wymieszac z cukrem i balsamico, odstawic na 15 min. Kotlety oproszyc sola i pieprzem. Na zaroodpornej patelni (np. w calosci zeliwnej), rozgrzac oliwe i obsmazyc na niej kotlety na rumiano z obu stron. Patelnie z miesem wstawic do pieca na 10 min. Kotlety wyjac z pieca i patelni na talerz, luzno przykryc folia aluminiowa. Patelnie z sokami i tluszczem ustawic na ogniu, rozgrzac nieco, dodac wywar, zdeklasowac, doprowadzic do wrzenia. Dodac truskawki wraz z sokami, zmniejszyc ogien, podgrzac dokladnie, doprawic sola i pieprzem. Na talerze wylozyc gotowe kotlety, na nie truskawkowy sos i pokrojona cienko bazylie. Prezpis z magazynu [I]delicious[/I] Po spozyciu dodaje: Podalam z ziolowym cous-cousem i mlodymi liscmi salat roznych. Bardzo nam smakowalo. Sos jest wysmienity. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kotlety schabowe z truskawkowo-balsamicznym sosem
Top
Bottom