kotlety wieprzowe saute

Hanka145

Well-known member
Kwi 15, 2005
1,534
92
48
Nie wiem w jakiej kuchni maja byc, ale to moj sposob, to moze polskie. Kupuje kotlety z kostka, takie niezbyt duze, cienko rozbijam miedzy 2 warstwami folii. Nastepnie sole i posypuje pieprzem (mozna dodac szcypte majeranku jak kto lubi) obustronnie. Biore 2-3 zabki czosnku, ktore siekam drobno i posypuje kotlety tez obustronnie. Przecinam na brzegu w 3-4 odstepach, aby sie nie wywijaly w smazeniu. Kotlety ukladam jeden nad rugim i szczelnie zawijam w folie spozywcza. Trzymam tak 1 dobe w lodowce, mozna 2. Przejda swietnie przyprawami. Potem smaze na smalcu (kostki nie odcinam), mozna na oliwie, ale na smalcu lepsze. Zeby nie byly twardawe mozna potrzymac na patelni pod przykryciem na najmniejszym ogniu ze 3 min. albo w cieplym piekarniku. Kto nie lubi czosnku, to bez, ale sa pyszne. Jak kotlety male, to 2 na porcje.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy