Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
kotlety wieprzowe saute
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 897572" data-attributes="member: 2354"><p>Nie wiem w jakiej kuchni maja byc, ale to moj sposob, to moze polskie. Kupuje kotlety z kostka, takie niezbyt duze, cienko rozbijam miedzy 2 warstwami folii. Nastepnie sole i posypuje pieprzem (mozna dodac szcypte majeranku jak kto lubi) obustronnie. Biore 2-3 zabki czosnku, ktore siekam drobno i posypuje kotlety tez obustronnie. Przecinam na brzegu w 3-4 odstepach, aby sie nie wywijaly w smazeniu. Kotlety ukladam jeden nad rugim i szczelnie zawijam w folie spozywcza. Trzymam tak 1 dobe w lodowce, mozna 2. Przejda swietnie przyprawami. Potem smaze na smalcu (kostki nie odcinam), mozna na oliwie, ale na smalcu lepsze. Zeby nie byly twardawe mozna potrzymac na patelni pod przykryciem na najmniejszym ogniu ze 3 min. albo w cieplym piekarniku. Kto nie lubi czosnku, to bez, ale sa pyszne. Jak kotlety male, to 2 na porcje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 897572, member: 2354"] Nie wiem w jakiej kuchni maja byc, ale to moj sposob, to moze polskie. Kupuje kotlety z kostka, takie niezbyt duze, cienko rozbijam miedzy 2 warstwami folii. Nastepnie sole i posypuje pieprzem (mozna dodac szcypte majeranku jak kto lubi) obustronnie. Biore 2-3 zabki czosnku, ktore siekam drobno i posypuje kotlety tez obustronnie. Przecinam na brzegu w 3-4 odstepach, aby sie nie wywijaly w smazeniu. Kotlety ukladam jeden nad rugim i szczelnie zawijam w folie spozywcza. Trzymam tak 1 dobe w lodowce, mozna 2. Przejda swietnie przyprawami. Potem smaze na smalcu (kostki nie odcinam), mozna na oliwie, ale na smalcu lepsze. Zeby nie byly twardawe mozna potrzymac na patelni pod przykryciem na najmniejszym ogniu ze 3 min. albo w cieplym piekarniku. Kto nie lubi czosnku, to bez, ale sa pyszne. Jak kotlety male, to 2 na porcje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
kotlety wieprzowe saute
Top
Bottom