- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Nieco zmodyfikowalam przepis z bloga Dragon Kitchen:
http://www.thedragonskitchen.com/2009/01/p...-and-maple.html
2-3 kotlety 1,5cm grubosci uciete ze schabu
tluszcz do smazenia
sol, pieprz, papryka (dalam wedzona, swietnie podkresla slodko-kwasne owoce)
2-3 plasterki bekonu, drobno pokrojone
troche maki
sok z polowy cytryny
1/2 szklanki wytrawnego cydru jablkowego
1/2 cebulki, posiekanej
1/4 szklanki syropu klonowego
1 jablko, kwasne, pokrojone w drobna kostke
1 gruszka, posiekana w drobna kostke
2 zabki czosnku, starte
1 lyzka suszonego rozmarynu
1. Mieso posolic, popieprzyc, natrzec papryka. Rozgrzac tluszcz, obtoczyc mieso w mace i usmazyc razem z bekonem. Przelozyc na talerz
2. Na patelnie wlac cydr i sok z cytryny, czosnek i cebulke. Podsmazac az polowa odparuje.
3. Dodac jablko, gruszke, syrop klonowy i rozmaryn i podsmazac az zmiekna ale beda wciaz jedrne
SMACZNEGO
http://www.thedragonskitchen.com/2009/01/p...-and-maple.html

2-3 kotlety 1,5cm grubosci uciete ze schabu
tluszcz do smazenia
sol, pieprz, papryka (dalam wedzona, swietnie podkresla slodko-kwasne owoce)
2-3 plasterki bekonu, drobno pokrojone
troche maki
sok z polowy cytryny
1/2 szklanki wytrawnego cydru jablkowego
1/2 cebulki, posiekanej
1/4 szklanki syropu klonowego
1 jablko, kwasne, pokrojone w drobna kostke
1 gruszka, posiekana w drobna kostke
2 zabki czosnku, starte
1 lyzka suszonego rozmarynu
1. Mieso posolic, popieprzyc, natrzec papryka. Rozgrzac tluszcz, obtoczyc mieso w mace i usmazyc razem z bekonem. Przelozyc na talerz
2. Na patelnie wlac cydr i sok z cytryny, czosnek i cebulke. Podsmazac az polowa odparuje.
3. Dodac jablko, gruszke, syrop klonowy i rozmaryn i podsmazac az zmiekna ale beda wciaz jedrne
SMACZNEGO