Kotlety wieprzowe z pysznym relishem z jablka i gruszki

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Nieco zmodyfikowalam przepis z bloga Dragon Kitchen:
http://www.thedragonskitchen.com/2009/01/p...-and-maple.html

pork_chops_with_apple_and_pear_relish.JPG

2-3 kotlety 1,5cm grubosci uciete ze schabu
tluszcz do smazenia
sol, pieprz, papryka (dalam wedzona, swietnie podkresla slodko-kwasne owoce)
2-3 plasterki bekonu, drobno pokrojone
troche maki

sok z polowy cytryny
1/2 szklanki wytrawnego cydru jablkowego
1/2 cebulki, posiekanej
1/4 szklanki syropu klonowego
1 jablko, kwasne, pokrojone w drobna kostke
1 gruszka, posiekana w drobna kostke
2 zabki czosnku, starte
1 lyzka suszonego rozmarynu

1. Mieso posolic, popieprzyc, natrzec papryka. Rozgrzac tluszcz, obtoczyc mieso w mace i usmazyc razem z bekonem. Przelozyc na talerz
2. Na patelnie wlac cydr i sok z cytryny, czosnek i cebulke. Podsmazac az polowa odparuje.
3. Dodac jablko, gruszke, syrop klonowy i rozmaryn i podsmazac az zmiekna ale beda wciaz jedrne

SMACZNEGO
 

Załączniki

  • pork_chops_with_apple_and_pear_relish.JPG
    pork_chops_with_apple_and_pear_relish.JPG
    58.7 KB · Wyświetleń: 2
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy