Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety z grochu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 855565" data-attributes="member: 1443"><p>Oryginalny przepis znajduje się tutaj:</p><p><a href="http://ucztavege.most.org.pl/" target="_blank">http://ucztavege.most.org.pl/</a></p><p>ale nie byłabym sobą, gdybym ich &quot;nie podrasowała&quot; przyprawami, co najlepsze, mnie osobiście nie podeszły, o dziwo chłop mięsożer zjadł dwa i mu smakowały, więc wpiszę, może komuś się przydadzą, moja wersja wyglądała tak:</p><p></p><p>1 szklanka grochu</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>1 łyżeczka suszonego lubczyku</p><p>1 łyżeczka suszonego cząbru</p><p>1 łyżka suszonego majeranku</p><p>1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki</p><p>1 średnia cebula drobniutko posiekana</p><p>2 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę</p><p>pieprz do smaku</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Groch namoczyć poprzedniego wieczora w dużej ilości wody, bezpośrednio przed przygotowaniem dokładnie odsączyć, przy czym zachować 0,5 szklanki wody z moczenia grochu, groch zmiksować stopniowo dolewając wodę, możliwe, że nie będzie potrzebna cała (ja dałam całą). W między czasie podsmażyć cebulę na niewielkiej ilości oleju (chodzi o to żeby niepotrzebnie nie rozrzedzać zmiksowanego grochu). Gdy cebula jest gotowa, dodajemy ją do zmiksowanego grochu, wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy, moja masa była na tyle gęsta, że dała się formować rękami w kotleciki. Następnie rozgrzewamy patelnię (najlepiej teflonową) z dużą ilością oleju, tak żeby całe dno było nim przykryte, ja formowałam kotlety bezpośrednio przed włożeniem na patelnię, po prostu zrzucałam je z ręki na gorący tłuszcz i smażyłam na rumiano z obu stron, nie miałam żadnych problemów z odwracaniem, nic się nie rozwala.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 855565, member: 1443"] Oryginalny przepis znajduje się tutaj: [URL="http://ucztavege.most.org.pl/"]http://ucztavege.most.org.pl/[/URL] ale nie byłabym sobą, gdybym ich "nie podrasowała" przyprawami, co najlepsze, mnie osobiście nie podeszły, o dziwo chłop mięsożer zjadł dwa i mu smakowały, więc wpiszę, może komuś się przydadzą, moja wersja wyglądała tak: 1 szklanka grochu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka suszonego cząbru 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki 1 średnia cebula drobniutko posiekana 2 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę pieprz do smaku olej do smażenia Groch namoczyć poprzedniego wieczora w dużej ilości wody, bezpośrednio przed przygotowaniem dokładnie odsączyć, przy czym zachować 0,5 szklanki wody z moczenia grochu, groch zmiksować stopniowo dolewając wodę, możliwe, że nie będzie potrzebna cała (ja dałam całą). W między czasie podsmażyć cebulę na niewielkiej ilości oleju (chodzi o to żeby niepotrzebnie nie rozrzedzać zmiksowanego grochu). Gdy cebula jest gotowa, dodajemy ją do zmiksowanego grochu, wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy, moja masa była na tyle gęsta, że dała się formować rękami w kotleciki. Następnie rozgrzewamy patelnię (najlepiej teflonową) z dużą ilością oleju, tak żeby całe dno było nim przykryte, ja formowałam kotlety bezpośrednio przed włożeniem na patelnię, po prostu zrzucałam je z ręki na gorący tłuszcz i smażyłam na rumiano z obu stron, nie miałam żadnych problemów z odwracaniem, nic się nie rozwala. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kotlety z grochu
Bottom