Kotlety z kapusty
Danie tanie niesłychanie i niesamowicie smaczne.
pół niedużej główki białej kapusty
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz
koperek
majeranek
olej do smażenia
Cebulę pokroić, zeszklić na maśle. Kapustę przekroić na cztery części, ugotować na parze. Zmielić w maszynce kapustę razem z cebulą, bardzo mocno odcedzić na sicie. Wymieszać z jajkiem, przyprawami i kilkoma łyżkami bułki tartej (ilość bułki tartej zależy od stopnia odsączenia kapusty). Uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oliwie. Podawać z sosem, np. cebulowym.
Danie tanie niesłychanie i niesamowicie smaczne.
pół niedużej główki białej kapusty
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz
koperek
majeranek
olej do smażenia
Cebulę pokroić, zeszklić na maśle. Kapustę przekroić na cztery części, ugotować na parze. Zmielić w maszynce kapustę razem z cebulą, bardzo mocno odcedzić na sicie. Wymieszać z jajkiem, przyprawami i kilkoma łyżkami bułki tartej (ilość bułki tartej zależy od stopnia odsączenia kapusty). Uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oliwie. Podawać z sosem, np. cebulowym.
